Informació general

Una dotzena d'alumnes italians i grecs participen en el programa d'intercanvi europeu Comenius a l'Escola d'Hoteleria

Per Berta Ruiz

 
 
A dalt, els alumnes i professors participants en la trobada. A sota, els professors italians i grecs, el regidor d'Educació Salvador Matas i Carme Duch intercanviant-se diferents obsequis
La sala de plens del consistori cambrilenc va acollir ahir a la tarda l'acte de comiat a la dotzena d'alumnes italians i grecs que han participat en el programa d'intercanvi Comenius de la Unió Europea que s'ha dut a terme a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils. L'acte va comptar amb la presència del regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas–, la directora de l'Escola d'Hoteleria i Turisme –Carme Duch– i la coordinadora del projecte i professora de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, Marta Bonet.

L'oli, el vi i el peix, fil conductor del projecte

El projecte, tal i com va comentar la professora Marta Bonet a Revista Cambrils Diari Digital, té l'objectiu de donar a conèixer altres cultures europees als alumnes i "promoure la part idiomàtica". Tot plegat, "amb el fil conductor dels productes mediterranis i els seus efectes sobre la salut. Els tres productes que vam escollir, i que són emblemàtics d'aquests tres països, són l'oli d'oliva, el vi i el peix". Amb aquesta base, els dotze alumnes –sis provinents de la localitat italiana d'Ancona i sis provinents d'Atenes– han treballat diferents projectes relacionats amb aquests productes. Segons va explicar Bonet, "en cada trobada que fem, sis alumnes de cada país es mouen i fan les presentacions dels treballs que han treballat al llarg del mesos que hi ha entre les diferents trobada. Això es reunirà en un projecte final que farà cap a l'agència espanyola i europea".

Diferents activitats relacionades amb els productes d'estudi

Cal destacar que al llarg d'aquesta setmana, la dotzena d'alumnes participants en l'intercanvi han realitzat diferents activitats, que seguiran avui amb una sortida a Siurana i a Scaladei per conèixer l'oli amb Denominació d'Origen Siurana. El dijous també faran un tast d'oli a Montbrió i finalment, faran una sortida al parc temàtic de l'oli a les Borges Blanques.

El programa d'intercanvi Comenius rep el finançament de la Unió Europea i està adreçat a alumnes de secundària. El proper mes de febrer, uns sis o set alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils també viatjaran a Atenes.

Comenta aquest article