Informació general

L'Ajuntament dóna la benvinguda a tots els alumnes dels programes de formació d'aquest 2009 - 2010

Per Raquel Samaniego

La sala d'actes es va omplir ahir durant l'acte de presentació dels diferents cursos de formació

La sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional va ser ahir a la tarda l'espai on la regidoria de Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils va donar la benvinguda a tots els nous alumnes que enguany han començat un programa de formació educativa municipal. Com explicava el seu regidor —Salvador Matas— han experimentat un augment de matriculacions respecte anys anteriors, "a causa de que estem en temps de crisi i l'estratègia que segueixen moltes persones és formar-se per poder accedir al món laboral en millors condicions". Un exemple de la bona acollida d'aquests cursos és que tots estan plens, assegurava Matas.

Per aquesta temporada 2009 - 2010, l'Ajuntament va decidir incrementar els cursos que ofereix a la ciutadania, "ja que aquesta bona formació professional també ha d'ajudar a millorar l'economia". Una altra de les realitats és que aquesta formació interessa tant a gent jove com a més adulta: "Abans molts estudiants de l'ESO que no es graduaven marxaven directament a treballar, però avui dia, hem notat com aquests estudiants s'esforcen en aprovar en els nostres cursos. I pel que fa a la gent gran, tenim moltes persones entre els 40 i els 60 anys que continuen tenint ganes d'aprendre".

Més de 1.000 alumnes matriculats l'any passat

L'any passat van finalitzar els diversos cursos de formació un total de 1064 alumnes. Enguany, com va expressar el regidor, s'esperen superar aquestes xifres "perquè hi ha més oferta que l'any passat". A més, determinats tipus de cursos encara són oberts a inscripcions.

En aquest acte de presentació també hi va ser present Margarida Massoc, doctora de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, que va oferir als presents una xerrada sobre les necessitats de formació de les persones adultes en temps de crisi. També, per últim, es van repartir alguns dels diplomes als alumnes que l'any passat van finalitzar els seus estudis.

Presentació dels diferents programes formatius

Formació professionalitzadora d'àmbit municipal: que ofereix cursos de diferents àmbits: administració i oficines, comerç, seguretat i salut laboral, serveis a la comunitat, noves tecnologies, serveis d'hoteleria i turisme, etc.

Aula d'Idiomes municipal: els idiomes que s'imparteixen són anglès, francès, alemany i rus.

Formació Professional per a l'Ocupació dirigida prioritàriament a treballadors desocupats: subvencionada pel Departament de Treball i el FSE. Els cursos de la darrera convocatòria que s'han dut o s'estan duent a terme són: energia solar tèrmica, cuidador de discapacitats físics i psíquics, dissenyador web multimèdia, xinès, anglès elemental, tècniques d'atenció al públic i tècniques de comunicació.

Escola Municipal d'Adults Rosa dels Vents: imparteix informació bàsica i ensenyaments inicials i preparació per a les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà i superior.

Programa de Qualificació Professional Inicial: en conveni amb la Generalitat, és per a joves de 16 a 21 anys que no han obtingut el Graduat en ESO. Els mòduls formatius que s'ofereixen són: auxiliar d'hoteleria cuina i serveis de restauració i auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

Aula Mentor de Cambrils. Subvencionada pel Ministeri d'Educació. Formació online en diferents àmbits com la cultura i formació general, idiomes, informàtica, salut i educació, etc.

Comenta aquest article