Informació general

Una barca de la llum captura 4.000 quilos d'orades

Per Raquel Samaniego

Les orades, ahir al matí al port cambrilenc, distribuïdes en caixes i preparades per a la seva venda

Ahir al matí, la barca d'encerclament Gaspar i Glòria va capturar 4.000 quilos d'orades, de moment la pesca més gran d'aquest peix durant la temporada. Tal com ha explicat el secretari de la Confraria de Pescadors —Xavi Domènech— a Revista Cambrils Diari Digital, aquest és el primer cop de l'any que una barca de la llum porta aquest peix, ja que dies enrere les barques d'arrossegament n'havien pescat, però en quantitats bastant més petites.

Precisament, a causa de que les captures fins ahir no van ser elevades, el preu de l'orada "s'anava mantenint", ha comentat Domènech. La peixateria de la Confraria del Mercat Municipal de la Vila ahir tenia preus diferents per a quatre mides d'orada. Pel que fa a la més petita, 2,90 euros el quilo; entre petita i mitjana, 7,20; la mitjana, 8,80; i la més gran, 13,60 euros per quilo.

El secretari de la Confraria ha destacat que la captura d'aquest peix pot ser molt variable: "Un dia es poden agafar molts quilos, com va passar ahir, i al dia següent no trobar-ne cap. És un peix de passada que va en moles". Com exemple, la captura del 20 de novembre de fa dos anys, quan es van capturar 23 tones d'aquesta espècie entre totes les barques, tant les d'encerclament, arrossegament i tresmall.

Comenta aquest article