Informació general

Alumnes del CEIP Mas Clariana visiten les coves de l'Espluga de Francolí

Per Redacció

Fotografia dels alumnes del CEIP Mas Clariana que van anar a visitar l'Espluga de Francolí

Un total de 24 alumnes de cicle mitjà i superior del CEIP Mas Clariana de Vilafortuny, acompanyats de tres professores, van fer una sortida a l’Espluga de Francolí el passat dia 12 de novembre. Aquesta era la primera vegada que els professors del centre escolar van escollir les activitats escolars que ofereix l’Espluga de Francolí per fer una excursió d’aprenentatge.

Els alumnes van visitar les Coves de L’Espluga, les setenes més llargues del món formades en conglomerats, on van descobrir l’evolució humana des del Paleolític fins l’actualitat a través de recursos didàctics com àudiovisuals, dibuixos, gràfics i diorames. Com a complement a la visita, van participar activament en un taller de prehistòria a la Cova del Castell, on a través de tallers pràctics van descobrir la forma de vida i l’evolució dels homes i dones del paleolític i del neolític tot construint una cabana paleolítica i fent una pintura rupestre en una lloseta de pedra que després es van endur cap a casa.

Visita al Museu de la Vida Rural

L’Escola va seguir les activitats amb la visita al Museu de la Vida Rural, on els alumnes van descobrir els treballs i les eines que utilitzaven els nostres avantpassats en la pagesia, incidint en els conreus mediterranis com el blat, la vinya i l’olivera, la vida a les cases de pagès i un important recull de les eines i els mètodes del que es valien els oficis tradicionals al món rural.

Els alumnes van sortir d’excursió per conèixer l’Espluga de Francolí tot adquirint nous coneixements sobre la prehistòria, la geologia i el món rural.

Comenta aquest article