Informació general

El Google Street View ja enfoca a Cambrils

Per Raquel Samaniego

Fotografia extreta a través de l'aplicació Google View on es pot observar l'escultura de la vela al port

Cambrils ja és una de les ciutats que es pot visualitzar a través d'una seqüència d'imatges virtuals amb la nova aplicació de la pàgina web Google, anomenada Google Street View. De moment, l'usuari pot veure les principals vies de comunicació del municipi, com pot ser la travessia de l'N-340 que passa per Cambrils, el Vial de Cavet, la carretera de Montbrió, l'autovia A7 i l'autopista AP-7. Pel que fa a l'interior de la població, Google ofereix imatges de tot el passeig litoral des de la riera d'Alforja fins a Salou per l'avinguda de la Diputació, així com també del passeig de la Salle més proper a la platja i l'avinguda de l'Horta de Santa Maria. Amb aquesta aplicació, l'usuari pot veure aquests carrers gràcies a fotografies en 360 graus i moure's per ells.

Google utilitza per gravar les seves imatges una càmera ubicada damunt d'un vehicle, que seran utilitzades posteriorment per veure els carrers de manera interactiva. Previsiblement, Google actualitzarà les imatges que es mostren de Cambrils, ja que la setmana passada es va observar l'esmentat vehicle captant imatges de la zona de la rambla de Jaume I.

Com veure Cambrils a través de Google Street View

L'usuari ha d'entrar a la pàgina inicial del buscador Google <www.google.es>, i clicar la pestanya dedicada a la recerca de mapes. En aquest lloc, indicar la població a cercar, en aquest cas Cambrils. Una vegada estigui el mapa en pantalla, on està l'opció per apropar o allunyar-lo hi ha un petit ninot de color groc que s'ha d'arrossegar cap endins del mapa i, en color blau, apareixeran els carrers i vies que es poden veure. Fent dos clics amb el ratolí dins de les imatges, aquestes s'aniran desplaçant.

Google permet amb la seva aplicació passejar virtualment per diversos indrets de Barcelona o d'altres ciutats del món, però des de fa poc també es van incorporar els mapes de Tarragona, Reus, Valls o Montblanc.

L'avinguda de la Diputació està retratada des del seu principi fins a la població de Salou. A la fotografia en un primer pla, el Pi Rodó, i al fons, la Platja del Regueral

Comenta aquest article