Informació general

Manel Niñerola: "Cambrils té una oferta immobiliària que mostra símptomes d'una certa recuperació econòmica"

Per Raquel Samaniego

Una de les sales de l'Hotel va aplegar als 200 professionals que van assistir a la jornada

El sector immobiliari ha estat un dels que més ha patit amb la crisi econòmica. L'oferta de pisos per vendre és elevada i els possibles compradors s'ho pensen més d'un cop abans de donar el pas. Per debatre aquestes qüestions i moltes més sobre el món de la construcció, uns 200 professionals es van donar cita ahir a la XIII Jornada Monogràfica sobre l'Habitatge, celebrada a l'Hotel Termes de Montbrió i organitzada conjuntament per l'Agrupació Provincial de Promotors i Constructors d'Edificis de Tarragona (APPCE), la Fundació de Promotors de Tarragona i el Col·legi Oficial API.

La jornada va basar-se en les eines per a la reactivació del sector immobiliari, per això totes les conferències i debats van centrar-se en buscar solucions, per obrir nous horitzons i per aportar noves idees amb l'objectiu de resorgir d'aquesta situació actual.

"Cambrils ha sofert la crisi immobiliària però amb criteri i qualitat"



El cambrilenc Manel Niñerola és president de l'Agrupació Provincial de Promotors i Constructors d'Edificis de Tarragona (APPCE)
El president de l'APPCE, el cambrilenc Manel Niñerola, va explicar a Revista Cambrils Diari Digital com es troba el municipi en aquest àmbit: "És una ciutat que en aquests moments està molt ben estructurada, tant a nivell urbanístic com a nivell de l'oferta disponible, encara que és evident que aquesta recessió econòmica Cambrils també l'ha sofert". De totes maneres, comentava Niñerola, creu que "s'ha fet amb un cert criteri i qualitat, ja que hi ha zones que s'han desenvolupat molt. És una oferta diferenciada, de qualitat, amb bons serveis, i amb una relació qualitat-preu molt ben posicionada. Ara bé, estem patint la crisi. No estic rentant la cara a Cambrils amb aquestes paraules, sinó que només estic fent un anàlisi de la població a nivell professional".

El constructor assegura que el sector "s'ha deixat en caiguda lliure, ja que ha destruït molt el món laboral i encara continua fent-ho. Aquest és un factor molt preocupant perquè és el sector que crea més treball". Tot i aquestes afirmacions, Niñerola augurava ahir una millora a Cambrils respecte mesos enrere: "Cambrils i la seva oferta immobiliària mostren símptomes de que hi ha una certa recuperació. Sens dubte, està posicionada en una zona privilegiada, sense menysprear altres ofertes que també hi són".

Els preus "han baixat i han tocat fondo"

El cambrilenc també va parlar dels preus dels habitatges. Segons indicava, "és impossible tornar a construir el mateix producte amb les baixades de preus que hi ha hagut en tots els conceptes, des dels salaris, en matèries primeres, de sòl, etc. Difícilment podrem tornar a tenir en un futur l'oferta que tenim ara". Per aquests motius, Manel Niñerola recomana a totes aquelles persones que estan disposades a comprar-se un pis, que ho facin en aquests moments, ja que "és el moment òptim per fer-ho". Segons apuntava, "ara hi ha varietat de producte. En el moment que l'economia s'estabilitzi una mica, jo crec que la gent ja no podrà elegir el que avui pot elegir".

Tal com assegurava, els preus són "molt competitius a Cambrils, ja que han baixat d'un 25 a un 30% en els últims temps i els interessos són molt baixos". Per això, animava a tots els indecisos a que si es tenen recursos i un treball fix, ara és el moment de donar el pas. Tenint en compte, però, de que "la quota mensual d'hipoteca no passi del 35 o 40% dels ingressos del comprador, és a dir, que pugui també continuar amb la seva vida habitual".

Una opció pels promotors: el lloguer amb opció a compra

La jornada d'ahir va comptar amb quatre conferències: sobre l'estat actual del lloguer amb opció a compra; el sector de la construcció rumb a un nou cicle econòmic; màrqueting i comercialització de les empreses immobiliàries i situació actual i perspectives futures del sector immobiliari. Respecte el lloguer amb opció a compra, Gemma Quintana, associada de l'àrea fiscal de l'oficina de Cuatrecases Gonçalves Pereira, de Tarragona, va ser l'encarregada de donar totes les claus.

Segons va indicar, aquesta opció és una de les més utilitzades avui en dia quan es troben els promotors que volen vendre els seus pisos i quan un arrendatari vol quedar-se un d'ells però no té crèdit disponible. Aquesta compra, com deia Quintana, no es pot fer efectiva al moment, però la fórmula del lloguer amb opció a compra representa "una dilatació en el temps, de manera que es concilien els interessos de les dues parts". L'arrendatari gaudirà de l'habitatge i, a la vegada, el promotor estarà rebent una contribució econòmica.

Comenta aquest article