Informació general

Entren a robar en un bar de la plaça d'Espanya i prenen uns 200 euros en metàl·lic i més de 600 en loteria

Per Raquel Samaniego

Sobre les 11 de la nit de dilluns, el lladre va rebentar una porta del local per accedir a l'interior

Uns 200 euros en metàl·lic, 600 en dècims de loteria i un pernil, va ser el botí que es van emportar del bar Bitxu, de la plaça d'Espanya, l'individu o individus que el van assaltar el passat dilluns al vespre, quan el local ja era tancat. Eren dos quarts de dotze de la nit quan un dels veïns alertava per telèfon a la propietària, Mònica Ruiz de Castroviejo, de que tenia la porta d'entrada rebentada. "Quan vaig arribar, la caixa registradora estava per terra, els números de la loteria de Nadal i de la setmana no hi eren, com tampoc una caixeta que jo tenia a part", explicava ahir al matí mentre els operaris col·locaven una nova porta d'entrada.

Segons manifestava, cap veí va veure res, únicament el que la va trucar va sentir uns cops passades les 11 de la nit: "Em va dir que amb el fort vent que feia aquella nit no havia pensat que passés res". Ahir al matí, sobre les 12, dos agents dels Mossos d'Esquadra es van adreçar al bar per agafar mostres de les empremtes i per prendre allò que podia aportar alguna pista de qui era o eren els culpables. "M'han dit que ho portaran a la policia científica, que ho contrastaran. Però això és molt difícil per la quantitat de gent que passa pel bar, i molt més si és per fora, que passen 50.000 persones al dia".

Impotència i ràbia



Detall de la porta per la que van accedir al bar, que ja estava tancat quan van entrar a robar
"Em sento molt impotent i em fa molta ràbia. No tinc màquina de venda de tabac, ni escurabutxaques. No ho entenc, aquí no podien prendre gaire cosa. Penso que això són ganes d'anar a tocar la moral, perquè avui ni he pogut obrir i estic de mans creuades", expressava dolguda. Segons va indicar ahir, avui dimecres tornaria a obrir. 

Respecte a tots els dècims de loteria Nacional i de Nadal que van robar, Mònica apuntava que els Mossos donen compte a les administracions, que tenen detallat quins són els números i les sèries que han destinat a cada local. D'aquesta manera, ja els poden anular. Aquesta seria una de les formes d'enxampar-los, perquè en el cas que toqués i els lladres anessin a cobrar un possible premi, els detendrien.

Comenta aquest article