Informació general

L'Escola Taller acull una trobada de monitors d'arreu de la demarcació per intercanviar experiències

Per Berta Ruiz

Aquest és un dels grups de treball que es van donar cita el passat divendres a l'Escola Taller

L'Escola Taller Cambrils-4 va ser la seu el passat divendres 6 de novembre de la 2a Trobada de monitors i directors de les escoles taller de la demarcació de Tarragona. A l'acte hi van assistir un total de 41 persones provinents de nou escoles taller, i es van reunir amb l'objectiu de posar en comú les seves experiències, conèixer les diferents realitats i proposar canvis de futur.

Compartir i intercanviar experiències

La directora de l'Escola Taller de Cambrils –Tere Franch– va explicar a Revista Cambrils Diari Digital el funcionament de la trobada i els projectes que actualment s'estan duent a terme des de l'escola cambrilenca. Tal i com va explicar Franch, la trobada de monitors i directors es va encetar amb una visita a les instal·lacions de l'escola taller i va seguir amb la lectura de l'acta de la primera trobada. Posteriorment, els participants es van reunir en diferents grups de treball segons "grups d'afinitat", per tal de "treballar temes més concrets de cada àmbit professional. Hem plantejat uns casos ficticis que hem d'intentar resoldre amb els recursos que cadascú aporti", segons va dir Franch. Després d'aquesta dinàmica, els participants en la trobada van realitzar un treball de grup per debatre diferents temes que afecten al funcionament de les escoles taller. Segons va explicar Tere Franch, "l'objectiu és captar estratègies que s'utilitzen a d'altres llocs per solucionar els problemes que tenim a cadascuna de les escoles. Cada escola taller és una mica diferent, però els problemes i les situacions són iguals a tot arreu".

L'Escola Taller té en funcionament tres mòduls

Actualment l'Escola Taller de Cambrils ofereix tres mòduls: el de jardineria, el de mestre d'aixa i el de pintura, i a cada mòdul hi ha vuit alumnes i un total de sis professionals que hi treballen. Un dels projectes més destacats en els què hi està treballant l'Escola és la recuperació de l'embarcació "Marinera" instal·lada al Parc del Pescador. Segons va explicar Tere Franch, "ja s'ha fet tota la neteja, s'ha retirat la pintura i ara s'estan substituint les parts que estaven podrides del casc. Quan s'acabi aquesta feina es donarà la pintura final i després es farà la coberta totalment nova". Cal destacar que en aquest treball de recuperació hi estan participant els alumnes de cada mòdul.

A més, cada mòdul de treball té els seus propis projectes. Tere Franch va comentar que els alumnes del mòdul de mestre d'aixa també estan recuperant dues embarcacions pertanyents al Museu d'Història, que estan ubicades a l'escola, i que s'anomenen Lucentum i Cala Crancs. Per la seva part, els pintors realitzen projectes de manteniment en els diferents centres educatius i espais públics. De fet, ja han intervingut en el Centre Cultural, en el CEIP Cambrils, en el CEIP Joan Ardèvol o en el CEIP Marinada. Finalment, el mòdul de jardineria també està treballant en la recuperació d'una zona verda situada al Molí de la Torre, molt a prop de l'escola. A més, també realitzen tasques de manteniment a les escoles, a l'Escola de Municipal de Música i també fan pràctiques de poda amb les brigades.


Els alumnes de l'Escola Taller, entre d'altres activitats, es troben arranjant aquesta zona verda

Comenta aquest article