Cultura

L'artista reusenca Cori Torroja presenta els seus "Ritmes" de pintura i gravat

Per Berta Ruiz

Cori Torroja al costat d'una de les obres que es poden veure a l'Espai El Pati del Centre Cultural

L'artista reusenca Cori Torroja Marsal exposa des d'ahir al vespre a l'Espai El Pati del Centre Cultural la seva darrera exposició de pintura i gravat anomenada "Ritmes".

Poc abans d'iniciar l'acte d'inauguració, Cori Torroja atenia a Revista Cambrils Diari Digital i donava alguns detalls d'aquesta mostra que es podrà visitar fins el proper 21 de novembre. Segons va comentar "el que porto aquí a Cambrils és un recull d'obres de pintura i gravat realitzades en els dos darrers anys de la meva trajectòria artística. Fa molts anys que pinto i dibuixo però en els últims temps he acabat la llicenciatura de Belles Arts, i des dels dos darrers anys ençà he decidit canviar una mica la meva vida i dedicar-me més profundament a la pintura i al gravat".

Obres de gravat i pintura

Pel que fa a la temàtica de les seves obres, l'artista reusenca va comentar que, "m'interessa molt l'obra gràfica. En el tema de la pintura treballo molt el tema del paisatge. Arrenco del paisatge i intento explicar els ritmes, els volums i els moviments propis de la natura, tot fent una metàfora amb la persona. M'agrada captar el pas del temps en les estacions, en les persones, en els arbres i el bosc. M'interessa el tractament dels ramatges com estructures creixents i de diversitat organitzada. Busco codis de distribució, en la línia, en la taca o en el buit". Per crear aquestes pintures, Cori Torroja utilitza l'oli i l'acrílic majoritàriament, mentre que per fer els gravats utilitza la tècnica de la calcografia.

Per acompanyar l'acte d'inauguració d'aquesta mostra, també es va comptar amb la col·laboració d'un grup de nenes del Centre de Lectura de Reus que van fer una demostració de dansa. Tal com va dir Torroja, "com que faig un paral·lelisme entre l'home i la natura, els ritmes i els moviments, em va molt bé aquest enllaç amb el meu treball. Crec que a través de la dansa de les nenes queda molt ben reflectit i enllaçat amb el tema pictòric".

Aquesta és la primera vegada que l'artista reusenca exposa a Cambrils. A més, actualment també té una exposició a la localitat italiana de Palerm, en una col·laboració establerta entre la Universitat de Barcelona i la Universitat de Palerm.

Comenta aquest article