Informació general

Es canvia tot l'enllumenat de Cambrils per un de baix consum i adaptat a la normativa

Per Berta Ruiz

Aspecte del carrer de Santa Joaquima de Vedruna, al barri de l'Eixample, ahir al vespre

En els darrers mesos, l'Ajuntament de Cambrils està duent a terme a diferents barris de Cambrils la substitució de tot l'enllumenat per un de nou, adaptat a les normatives sobre contaminació lumínica i que també suposa un important estalvi energètic. A banda, la normativa ha promogut la retirada de làmpades que contenen plom i mercuri que se substitueixen per aquestes, que són de sodi i hal·logenurs metàl·lics

El regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient –Joan Mas– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que la intenció és anar fent una renovació progressiva arreu del municipi, per tal de complir amb la normativa europea i canviar totes aquelles llums que no ho compleixen. Per altra banda, segons Mas, "amb el canvi d'aquestes làmpades de baix consum també aconseguim un important estalvi energètic. La intenció és canviar tota la il·luminació de Cambrils per aquesta de baix consum i adaptada a la normativa".

Projectes enllestits

Joan Mas ha fet repàs de tots aquells projectes que ja s'han executat, aquells que s'han enllestit recentment i els que resten per fer. Sobre els projectes que ja es van realitzar hi ha el de la zona del Pinaret que es va executar per un valor de 75.119 euros; la substitució de les llumeneres a la zona de l'Albareda per un import de 95.969 euros; l'enllumenat del carrer de Robert Gerhard per un valor de 55.129 euros; la instal·lació de noves llums als carrers de Frederic Mompou, d'Eduard Toldrà i la plaça de Mossèn Joan Batalla que va tenir un cost de 70.592 euros. El passat mes de març també es va canviar l'enllumenat a la zona del Raval de Gràcia i els seus carrers adjacents amb un cost de 129.874 euros, i a la zona del Molí de les Tres Eres amb un import de 25.080 euros. Aquestes dues remodelacions van comptar amb la subvenció del Fons Estatal d'Inversió Local.

Per altra banda, en aquests darrers dies també s'ha enllestit la substitució de les làmpades a tot el barri de l'Eixample per un import de 42.841 euros, segons va detallar Joan Mas. A més de la substitució de l'enllumenat a l'Eixample, actualment també s'està treballant en la substitució de les làmpades a la urbanització del sector Castell per un import de 169.372 euros. A banda, segons va apuntar Mas, ja s'han licitat els projectes de canvi de l'enllumenat a l'avinguda de la Diputació per un valor de 113. 277 euros, al passeig d'Albert i al carrer del Camí de la Marina per un import 27.053 euros. Segons va afegir el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient, "anem aprovant tot un seguit de projectes, per tal d'anar-los fent quan tinguem disposició pressupostària".

Projectes previstos

Així doncs, en el que queda de mandat s'aniran enllestint més remodelacions de l'enllumenat a diferents zones de Cambrils com la substitució de les llumeneres al barri de Proacosa –aquest projecte ja està adjudicat– i la substitució de les làmpades a l'Eixample Platja, un projecte que també està adjudicat. També es canviarà l'enllumenat al Barri Antic –projecte en procés de licitació–, es canviarà l'enllumenat al carrer de Mart, a la urbanització Tarraco –projecte aprovat– i es faran millores a les llumeneres de l'Horta de Santa Maria –projecte redactat–. També estan previstos canvis en l'enllumenat al carrer de Pau Casals, al carrer de Nostra Senyora de Núria i la substitució de les llumeneres als Jardins de Vilafortuny.

Comenta aquest article