Informació general

S'inicien les obres de creació d'un nou oasi a la desembocadura de la riera del Regueral

Per Berta Ruiz

Obres de construcció d'un oasi al marge esquerra de la desembocadura del barranc del Regueral, aquest matí

La regidoria d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils va iniciar aquest passat dilluns les obres de remodelació de la desembocadura de la riera del Regueral. Aquest arranjament consistirà en la creació d'un nou oasi enfront de la zona enjardinada que existeix actualment a l'alçada d'aquesta desembocadura.

Creació d'un oasi enjardinat i amb jocs infantils

Segons ha detallat el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient –Joan Mas– a Revista Cambrils Diari Digital, "amb la creació d'aquest nou oasi pretenem aconseguir una sèrie de coses: primer, ordenar la sortida d'aigües existent en aquest punt. Per aconseguir això farem una escullera igual que la que existeix en l'altre costat, i per tant quedarà com un canal que conduirà millor les aigües. Per altra banda, també ampliarem aquesta zona, ja que és un espai molt utilitzat no només per la gent que va a la platja sinó també per les famílies i pels nens durant tot l'any".

Pel que ja a l'enjardinament es plantaran diferents tipus d'arbres com palmeres, cocoters o eucaliptus i també diferents arbustos d'espècies autòctones. Tant les obres de l'escullera com l'adequació de l'enjardinament tindran un cost de 18.268 euros .
A banda d'això, tal i com va apuntar Joan Mas, també s'instal·laran diferents jocs infantils adreçats a nens més petits, d'entre 0 i 6 anys, complementant els que ja existeixen en l'altra banda que van adreçats a nens de major edat. Entre els diferents jocs que s'hi col·locaran hi haurà uns gronxadors amb uns seients per a nadons, una torre amb jocs i una xarxa d'escalada, un tobogan o unes molles amb motius aquàtics. La instal·lació d'aquests jocs infantils ha estat adjudicada per un cost de 14.012 euros. Les obres tindran una durada d'un mes aproximadament.

Millores a les rieres de Riudoms i de Riudecanyes

Seguint amb l'àmbit de les rieres que travessen el terme municipi, el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient també va comentar que de cara a l'any 2010 està previst el projecte de remodelació i millora de la riera de Riudoms, d'acord amb la subvenció rebuda recentment pels fons Feder. Aquesta subvenció puja a poc més de 600.000 euros i contempla la remodelació de la Torre del Telègraf, així com la millora de tot el seu entorn paisatgístic. Segons va dir Mas, "en aquest projecte es contempla la millora de la riera des del mar fins a l'alçada de la via fèrria. Es plantaran plantes autòctones, es netejarà el canyar existent i es farà una rehabilitació integral d'aquest espai". Recordem que en el passada sessió plenària del 27 d'octubre ja es va donar el vistiplau a aquest projecte.

Per altra banda, també està en marxa el projecte de remodelació de la riera de Riudecanyes, situada al límit amb el terme municipal de Mont-roig i el Camp. Tal com va comentar Joan Mas, "tenim el projecte comú entre els dos ajuntaments que ja va ser presentat al Ministeri de Medi Ambient. Ens van donar la conformitat i el més segur és que ens subvencionin aquest projecte de rehabilitació dels marges de la riera amb una escullera i la plantació de plantes autòctones".

Comenta aquest article