Esports

Els regatistes cambrilencs Marcelo Cairo i Leandre Garcia copen el podi del Meeting Internacional Pescanova d'Optimist

Per Redacció

Aquest passat cap de setmana es va celebrar a Vigo el Meeting Internacional Pescanova d'Optimist, –organitzat pel Real Club Náutico de Vigo amb el suport de les Federacions d'Espanya, Portugal i Galícia, les associacions d'Optimist d'Espanya (AECIO) i la IODA (Associació Mundial d'Optimist) i que és considerada una de les competicions més importants en aquesta modalitat de vela a nivell mundial.

350 regatistes d'arreu del món

En aquesta competició hi van prendre part un total de 350 regatistes d'arreu del món, entre els quals també hi van competir regatistes del Club Nàutic de Cambrils. La competició es va dividir en dos grans blocs: el grup A i B –amb regatistes nascuts entre els anys 1994 i 1998– i que es van disputar el Gran Premi Pescanova, i els més joves corresponents al grup C –amb regatistes nascuts entre els anys 1999 i 2001– que van lluitar pel Gran Premi Gadis.

Grans resultats pel Club Nàutic Cambrils

En el grup A i B, hi van participar un total de 228 esportistes, entre els quals els regatistes cambrilencs van aconseguir els següents resultats: Mon Cañellas va ser 15è, Pep Nogués va ser 53è, Marc Oliva va ser 104è i Tere Morató va ser 145a. D'altra banda, en el grup C, amb 47 participants, el Club Nàutic Cambrils va assolir uns resultats espectaculars: Marcelo Cairo va ser primer, Leandre Garcia va ser segon i Aleix Nogués va ser setè.

Durant la jornada de dissabte, el grup A i B només va poder disputar quatre de les nou proves programades per falta de vent, tot i que durant la jornada de diumenge es van poder disputar tres proves amb uns vents que van oscil·lar entre els 12 i els 18 nusos, amb la pluja com a protagonista. Malgrat aquestes difícils condicions, el regatista cambrilenc Mon Cañellas va començar molt bé la jornada amb dos setens llocs que el van situar entre els deu primers de la classificació. A la tercer prova del dia, Cañellas no es va poder recuperar d'una mala sortida i va acabar en el 26è lloc, fet que el va fer retrocedir fins al 15è lloc de la classificació general. D'altra banda, Josep Nogués també va completar un bon campionat confirmant la seva progressió, amb una 13a posició en la darrera prova i un 53è lloc en la classificació general.

En el grup C –amb regatistes menors d'11 anys–, el domini dels regatistes cambrilencs va ser absolut, amb Marcelo Cairo aconseguint el triomf final que es va disputar amb el seu company d'equip Leandre Garcia fins a la darrera prova. Aleix Nogués també va quallar una meritòria 7a posició a la classificació general després de finalitzar en segona posició la prova del diumenge.

Trofeu Els Salats

Paral·lelament, aquest passat cap de setmana, 14 regatistes de l'equip de regates de nivell 3 del Club Nàutic Cambrils també van participar en el Trofeu Els Salats, organitzat pel Club Marítim de Torredembarra.

D'altra banda, cinc regatistes de Cambrils van participar en el XIX Trofeu Vila de Palamós de la classe Laser. Cal destacar la primera posició aconseguida per Eric Plançon en Laser 4.7 i el segon lloc de Bernat Galó en Laser Radial.

Comenta aquest article