Informació general

Cau una branca d'un arbre damunt d'un cotxe a causa de les fortes ratxes de vent

Per Berta Ruiz

Branca de plataner de grans dimensions que va caure damunt del vehicle de color negre de la imatge

El fort vent de Mestral es va fer notar ahir a Cambrils durant bona part de la jornada. Les ratxes de vent registrades a l'estació meteorològica del Regueral van arribar a un màxim de 72 km/h, segons dades extretes de la web Meteocambrils.com. Tot i no ser ratxes excepcionalment fortes, aquestes van provocar uns quants incidents destacats.

Una gran branca d'un plataner cau damunt d'un cotxe

Aquestes ratxes màximes de vent es van registrar en la franja horària entre les 11 i les 13 hores del migdia, moment en el que també es van produir un parell d'incidents a diferents punts del municipi. Cap al migdia, a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer davant de l'oficina de Correus situada al barri de l'Eixample, una gran branca d'un dels plataners de la rambla va caure damunt d'un cotxe que circulava en aquells moments. De l'impacte, una part del vidre davanter del vehicle es va trencar i la part davantera del cotxe també va quedar força abonyegada. Sortosament, els dos ocupants del vehicle van sortir il·lesos. Segons informava un veí a Revista Cambrils Diari Digital, "moltes de les branques dels arbres del passeig estan corcades i estan mal podades. He estat a punt de passar, i no ho he fet perquè passava el cotxe. La branca ha caigut damunt del cotxe, però podria haver caigut damunt meu".

Al llarg del dia també es van produir diferents caigudes de branques, a l'avinguda dels Països Catalans i a l'avinguda de Vilafortuny, i la caiguda d'un arbre d'uns 20 metres d'alçada darrere del supermercat Esclat, al terme municipal de Vinyols i els Arcs. A banda, el vent també va fer caure les tanques de les obres de la Bòbila a la calçada del raval de Gràcia; diversos tendals van caure a diferents carrers del municipi i també es va produir el despreniment a una part d'una façana del carrer de Sant Pere i d'una xapa metàl·lica a un edifici del carrer de Galcerán Marquet.

El mur de les obres del CAP cau a causa del vent

Poc després de les onze del migdia, també es va produir el despreniment de la paret de totxos que rodejava les obres de remodelació de l'antic CAP Gimbernat. Segons van informar els operaris de l'obra a Revista Cambrils Diari Digital, les fortes ratxes de vent van fer caure una part d'aquesta paret provisional d'un metre i mig d'alçada. La resta del mur el van fer caure els treballadors de l'obra per evitar més despreniments. La caiguda del mur va enganxar a una família que sortia caminant de l'hospital. Dues dones van resultar contusionades lleument al maluc i al cap. Aquestes dues persones van ser ateses als serveis sanitaris cambrilencs. Sortosament, les conseqüències de la caiguda d'aquest mur no van ser majors, ja que en aquells moments hi passava més gent per aquella zona.

Els operaris de l'obra van fer caure la resta del mur per evitar més despreniments

Comenta aquest article