Informació general

El cementiri parroquial, centre neuràlgic de la diada de Tots Sants

Per Lluís Rovira i Barenys

La nova rampa es troba ubicada a la zona de nínxols del cementiri parroquial

El cementiri parroquial va ser un dels punts neuràlgics de la jornada festiva de Tots Sants, ahir, a Cambrils. Molta gent es va atansar al cementiri a dipositar els rams de flors a les tombes o bé a donar un tomb per les intal·lacions. Cal dir que enguany, l'afluència de gent no s'ha concentrat tant en el dia de Tots Sants i s'ha repartit més en els tres dies del cap de setmana.

Nova rampa d'accés als nínxols

Dins les novetats que ha presentat el cementiri, enguany, cal destacar la construcció d'una rampa d'accés a la zona de nínxols, construïda fa pocs dies, i que facilitarà la baixada de les caixes als enterraments d'aquesta zona del cementiri. Aquesta rampa s'ha fet ben ampla per tal de permetre, a més, que les màquines per a fer-hi obres, hi puguin baixar.
D'altra banda, també s'ha canviat la porta d'accés que comunica el cementiri amb la part propera al barranc de la Mare de Déu del Camí, una porta que era la més antiga del cementiri. Aquestes obres s'han fet des de la Fundació Pia Autònoma Cementiri Parroquial que és qui gestiona el cementiri. Des de la Fundació volen agrair la presència d'efectius de la Policia Local i de la Creu Roja durant aquest passat cap de setmana a les portes del recinte i també volen destacar la neteja a la zona del pàrquing de vehicles que ha fet l'Ajuntament.

Cementiri municipal

D'altra banda, dins els projectes que el govern municipal vol portar  a terme en el que queda de mandat hi ha el del nou cementiri municipal. Segons va dir l'alcalde en la roda de premsa de presentació, feta la setmana passada, aquest nou cementiri municipal estarà situat a la part nord de la zona esportiva municipal i al damunt de l'autopista Ap-7 i es preveu que el projecte de construcció i de gestió vegi la llum aquest proper any 2010. Segons va dir l'alcalde, la gestió d'aquest nou cementiri serà externa. Cal dir que l'actual cementiri parroquial, inaugurat l'any 1925, disposa ja de pocs nínxols en venda.

Aspecte de les tombes guarnides de flors, ahir al cementiri

Comenta aquest article