Informació general

Les obres de l'aparcament i la plaça del Pòsit podrien iniciar-se el proper mes de gener

Per Berta Ruiz

Un dels transformadors de Fecsa instal·lats de la plaça del Pòsit

Arran d'una pregunta plantejada pel grup de CiU en l'anterior plenari sobre el projecte del nou edifici del Pòsit –que serà impulsat per la Confraria de Pescadors–, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va donar detalls de la situació actual d'aquest projecte, de la temporalització d'aquesta obra i de les diferents fases que es duran a terme.

Robert Benaiges va explicar que, ahir mateix el patró major de la Confraria de Pescadors de Cambrils va entrar en el registre de l'Ajuntament tota la documentació d'aquest projecte. Una documentació que es divideix en tres aspectes: el projecte de reparcel·lació, el projecte d'urbanització i el projecte d'obres. El primer pas consistirà en l'aprovació del projecte de reparcel·lació i posteriorment s'aprovarà el projecte d'urbanització, al qual li seguirà un mes de presentació d'al·legacions. Un cop passat aquest període, es farà l'aprovació definitiva del projecte d'obres.

Dividir les obres del Pòsit en diferents fases

Benaiges va apuntar que aquest projecte, de gran envergadura, necessita d'un temporalització adequada de les obres. Així doncs, aquestes es dividiran en diferents fases: en una primera fase s'haurà de fer el desviament dels serveis generals de la plaça. Cal destacar que en aquest espai s'hi concentren una gran quantitat de serveis que afecten a bona part del barri marítim del port, com els dos transformadors de l'electricitat. En una segona fase s'haurien de construir uns "murs pantalla", tal i com va dir Benaiges, els quals rodejarien el perímetre de l'aparcament subterrani. Un cop fet això, s'hauria de fer el buidat del futur aparcament subterrani. En posteriors fases s'hauria de construir l'aparcament, la plaça i finalment el nou edifici. Segons va remarcar Benaiges, "aquest procés encara ha de madurar i els terminis encara no estan fixats, tot i que el més convenient seria iniciar les obres el proper 7 de gener, per tal de salvar la temporada nadalenca". En cas de seguir aquest propòsit, les obres s'allargarien fins a l'estiu, moment en el que les obres quedarien paralitzades durant la temporada estiuenca. Amb aquesta idea, després de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de 2010 s'haurien de reprendre les obres de buidat de l'aparcament i treballar "a tota velocitat" en les obres de l'aparcament i de la nova plaça. No obstant, l'alcalde va insistir en que, "quan tinguem la seguretat que això serà així, ja demanarem les explicacions pertinents i ho posarem en comú amb els veïns i comerciants".

Aparcament a la plaça de l'Ajuntament

A una pregunta formulada pel PP sobre el projecte de l'aparcament a la plaça de l'Ajuntament, l'alcalde de Cambrils va recordar que es va tornar a reobrir el procés d'adjudicació de l'obra, a la qual s'hi ha presentat una empresa. Aquesta empresa sembla reunir totes les condicions, i aquest proper dilluns es farà la mesa de contractació definitiva, "creiem que serà favorable i entenc que finalment s'adjudicarà", va finalitzar Benaiges.

Problemes d'ADSL a Vilafortuny

Respecte als continuats problemes de connexió d'ADSL a Vilafortuny, el PP també va instar a l'Ajuntament a intercedir-hi. Sobre aquesta qüestió, Oliver Klein va comentar que des de l'Ajuntament s'han seguit tots els passos necessaris, a través de l'OMIC i a través del Síndic de Greuges, per tal de reclamar un servei eficient a l'empresa Telefónica. Segons va explicar Klein, alguns usuaris ja han resolt els problemes de connexió a través d'altres alternatives d'ADSL, "hem trucat un per un a cada veí que tenia problemes per saber si els havien resolt. És el màxim que pot fer l'Ajuntament".

Millores a la carretera de Misericòrdia

Sobre unes declaracions del delegat del Govern –Xavier Sabaté– afirmant que les millores a la carretera de Misericòrdia no eren prioritàries, el grup de CiU va preguntar al govern municipal sobre aquesta opinió. L'alcalde de Cambrils va remarcar que des del govern municipal no es comparteix aquesta opinió i va recordar que fins fa poc menys de dos anys, aquesta carretera era competència de la Diputació de Tarragona, governada per CiU. A més, Benaiges també va recordar que en 23 anys de govern convergent a la Generalitat, "mai es va fer res amb aquesta carretera, mentre que en poc més d'un any i mig de competència a mans de l'actual govern de la Generalitat, ja s'ha redactat un avantprojecte per a que els ajuntaments implicats el discuteixin". Segons va dir Benaiges, "no ens agrada la proposta que ens fan, i des del ajuntaments de Cambrils, Reus, Riudoms i la Cambra de Comerç de Reus vam demanar una solució als problemes de seguretat. Així ho ha entès el conseller Nadal, i s'acceptaran les nostres al·legacions encaminades a millorar la seguretat en aquesta carretera".

Local del Mercat de la Platja

La PLIC va preguntar sobre el local que fins ara ocupava el Mercat de la Platja. Oliver Klein va assenyalar que quan es va decidir tancar el Mercat de la Platja, "des de l'Ajuntament vam sospesar la possibilitat d'aprofitar el local, tot i que donada la situació econòmica no ho farem". Recordem que l'Ajuntament pagava un lloguer per a l'ús d'aquest espai.

Col·lector d'aigües a la rambla de Jaume I

El grup de CiU també va realitzar una pregunta sobre el projecte de construcció d'un col·lector d'aigües a la rambla de Jaume I per tal de solucionar els problemes de sobreeiximent d'aigües. A aquesta pregunta, Benaiges va comentar que el projecte ja està enllestit, tot i que al ser un projecte de gran envergadura no es pot tirar endavant si a la vegada s'està treballant en el projecte del Pòsit, ja que els carrers de Pau Casals i els carrers del voltant queden afectats per aquesta obra. L'alcalde va explicar que la rambla de Jaume I és un eix de mobilitat molt important de Cambrils i que, per tant, s'han de buscar alternatives de mobilitat adequades. Per això, segons va apuntar, el projecte està enllestit però no es tirarà endavant en el que queda de mandat.

Per altra banda, la PLIC també va reclamar a l'equip de govern a que netegi les antigues pistes esportives de Cambrils Badia.

Finalment, les preguntes que van quedar a l'aire, i que seran contestades en el proper ple, van qüestionar el cost de les noves instal·lacions de la Ràdio i Televisió de Cambrils, la controvèrsia sobre el tema de les noves rodalies ferroviàries al Camp de Tarragona, l'excessiu cost del carril bici a l'avinguda de la Diputació i l'adhesió de Cambrils al nou registre de la vivenda pública.

Comenta aquest article