Informació general

El nou Consorci de Serveis Socials, amb seu a Cambrils, tindrà un centenar de treballadors

Per Berta Ruiz

Aspecte actual del Forn del Tallero, situat al carrer del Cardenal Vidal i Barraquer

El passat 19 d'octubre, l'Ajuntament de Cambrils i el Consell Comarcal del Baix Camp van presentar el nou Consorci per a la Gestió dels Serveis Socials del Baix Camp, un ens públic que ha de gestionar els recursos que actualment ja realitzen el consistori cambrilenc i el Consell Comarcal per donar un millor rendiment i una millor atenció als usuaris. Sobre aquest nou organisme, el regidor popular –Francesc Garriga– va preguntar ahir al plenari una sèrie de qüestions sobre el seu funcionament, sobre l'aportació econòmica de l'Ajuntament de Cambrils, sobre el volum de personal que en formarà part, sobre l'ús de l'edifici del Forn del Tallero com a seu d'aquest ens i sobre els avantatges de la creació d'aquest nou òrgan.

4,5 milions d'euros de pressupost inicial

A tot això, l'alcalde de Cambrils va respondre que aquest ens s'impulsa des del Departament d'Acció Social de la Generalitat de Catalunya a través dels seus serveis territorials, per a la millora en la gestió dels serveis socials en la comarca del Baix Camp, excepte Reus. "Sumem per aconseguir més recursos, més eficaços i rendibles", va dir Benaiges. Sobre l'aportació econòmica, Benaiges va comentar que Cambrils participa amb la meitat del volum econòmic del consorci, això com en la responsabilitat política i tècnica. El pressupost total del projecte és de 4,5 milions d'euros, amb una aportació de la Generalitat de 2,5 milions d'euros més una aportació extraordinària de 450.000 euros. Pel que fa a l'organigrama, el president del Consorci de Serveis Socials serà el president del Consell Comarcal del Baix Camp, mentre que el vicepresident recaurà en la figura de l'alcalde de Cambrils. A més, Cambrils aportarà cinc consellers, i el Consell Comarcal aportarà cinc consellers més.

El Forn del Tallero, la seu del Consorci de Serveis Socials

Pel que fa a l'edifici, Benaiges va explicar que "vam proposar el Forn del Tallero com a seu d'aquest consorci. Cambrils guanyarà en vitalitat, ja que treballem en aquesta aposta per capitalitzar serveis territorials i ser un municipi de referència. Creiem que això és bo!". D'altra banda, l'alcalde també va comentar que, "signarem un conveni entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal –previ consens d'aquest plenari– i marcarem els requisits de col·laboració i la fórmula de la utilització d'aquest espai". Pel que fa al volum de personal d'aquest Consorci, que segons va apuntar Francesc Garriga serà d'un centenar de persones, l'alcalde va afegir que "aquest és el personal actual que té el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Cambrils en l'àmbit dels serveis socials. Per tant, la relació laboral seguirà sent la mateixa dels ens actuals, a banda dels possibles canvis que sol·licitin els mateixos treballadors".

Finalment, a la pregunta del PP sobre els avantatges de la creació d'aquest nou organisme en comptes de crear una EPEL, Benaiges va comentar que, "no és que tingui ni avantatges ni inconvenients, sinó que cada organisme té un ens de gestió particular. Això és una empresa supramunicipal i és una fórmula que ja funciona a d'altres comarques. Crem que és la fórmula vàlida".

Comenta aquest article