Informació general

Comença el judici per l'assassinat d'una dona a mans de la seva parella sentimental a Cambrils l'estiu de 2007

Per Redacció

Ahir al matí es va iniciar a l'Audiència de Tarragona el judici popular contra el veí de Cambrils, Edson C.C. de 31 anys i nacionalitat brasilera, acusat d'assassinar a ganivetades la seva companya sentimental al domicili que ambdós compartien al carrer de les Acàcies del barri de la Llosa. Els fets es remunten el 25 d'agost de 2007.

Agressió del germà de la víctima a l'acusat

A l'inici del judici es van viure uns certs moments de tensió, quan el germà de la víctima mortal es va acostar a l'acusat i el va colpejar a la cara i a diverses parts del cos i el va insultar. Els Mossos d'Esquadra, que duien a l'acusat a l'interior de la sala, van evitar que l'agressió anés a més. Posteriorment, es va iniciar la sessió oral, on l'acusat va relatar els fets succeïts el 25 d'agost de l'any 2007. Segons va explicar ahir el presumpte assassí, aquell dia va mantenir una forta discussió amb la seva parella i va agafar dos ganivets de la cuina, tot i que després no recorda res més de l'agressió. No obstant, si que va explicar que posteriorment es va entregar a la Policia Local de Cambrils on va confessar el crim.
Segons detalla l'escrit de la fiscalia, l'acusat va agafar un ganivet i va començar a atacar a la víctima, de 28 anys d'edat, la qual va intentar amagar-se en el lavabo, tot i que aquest la va agafar i li va clavar el ganivet al coll. L'acusat va col·locar a la dona dins de la banyera del lavabo i li va posar una tovallola a la boca per evitar que cridés, i va continuar apunyalant-la amb un altre ganivet fins causar-li la mort. Cal recordar que a l'interior de l'habitatge també s'hi trobava dormint el fill de la parella de 6 anys d'edat.

El fiscal va destacar que l'acusat havia maltractat la víctima des de feia temps amb insults, amenaces i agressions, tot i que la dona mai ho havia denunciat. Així doncs, el fiscal demana per a l'acusat una pena de 22 anys i mig de presó per delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, tenint en compte l'atenuant de la confessió i l'agreujant del parentesc. També demana 1 any de presó pel delicte de lesions en l'àmbit familiar 3 anys de presó pel delicte de violència habitual física i psicològica en l'àmbit familiar. D'altra banda, la fiscalia també demana que es prohibeixi a l'acusat acostar-se a menys de 500 metres del seu fill i de la família de la víctima  comunicar-se amb ells durant un període de 30 anys. Finalment, el fiscal demana que Edson C.C. indemnitzi econòmicament el seu fill i la mare de la víctima.

Comenta aquest article