Informació general

La cambrilenca Berta Cabré, nomenada presidenta de l'Associació de Càmpings de la demarcació de Tarragona i vicepresidenta de Catalunya

Per Raquel Samaniego



La cambrilenca Berta Cabré, en una foto d'arxiu
La cambrilenca Berta Cabré va ser nomenada, el passat 15 d'octubre, presidenta de l'Associació de Càmpings del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, així com també vicepresidenta de la Federació Catalana de Càmpings. Amb ella, sis persones més de diferents càmpings del territori tarragoní formen la junta d'aquesta entitat. "És un repte molt important, és representar l'entitat en un nivell important en tota la província. A més, tenim aquesta important representació a Catalunya, així com també a la Federació espanyola", explica.

Cabré, propietària del Càmping Joan, manifestava que tenen en projecte diferents accions per tal de potenciar l'associació i tota la seva activitat. "Hem elaborat diferents àrees, com la de comunicació, promoció, informació legal i una altra de serveis. Cadascuna d'elles té un responsable, però tenim molt clar que serem un gran equip; és a dir, no només treballarem la junta, sinó que farem reunions de treball en les que també hi participaran altres membres de l'associació".

Impuls a la comunicació via internet

Berta Cabré va explicar que incidiran en la promoció nacional i internacional amb la contractació de la publicitat, a fires, a guies especialitzades, etc. També potenciaran la seva pàgina web, ja que tot i estar activa, milloraran els accessos i obriran nous mitjans telemàtics. Pel que fa a la comunicació, crearan un butlletí electrònic entre els associats i impulsaran l'intranet corporativa per tal de millorar la relació amb tots ells.

Un altre dels projectes a seguir fa referència a la informació legal. La cambrilenca apuntava que el sector d'allotjaments "constantment té canvis normatius de legislació, als que ens hem d'anar adequant. Per exemple, ara sortirà el nou decret d'allotjaments turístics, i segurament haurem de fer algunes adaptacions a les nostres instal·lacions. Per tot això, hem de fer un seguiment i traslladar a la resta d'associats els diferents canvis que hi puguin haver en aquest sentit legal". En el apartat de serveis hi haurà, entre d'altres coses, una borsa de treball a disposició de la ciutadania, i també s'organitzaran jornades tècniques i de formació.

Baixa un 10% l'ocupació a l'estiu

L'associació que presideix Cabré està formada per un total de 52 càmpings. En referència a aquesta passada temporada turística, Berta va detallar que l'ocupació a la Costa Daurada va baixar un 10% en comparació amb l'any passat. "La sorpresa va ser el mes de juliol, que va ser molt més fluix que altres vegades. El mes d'agost, però, es va mantenir, i setembre va ser bona la primera setmana, la resta ja va començar a baixar de nou", afirmava.

La cambrilenca també va incidir en que, tot i que l'ocupació ha estat acceptable, "s'ha notat que les estades dels turistes han estat més curtes i que han gastat menys diners que altres estius".

Comenta aquest article