Informació general

Veïns i entitats de la Parellada i el Pinaret constitueixen el nou Consell de Barris de Cambrils

Per Raquel Samaniego

 
 
 A dalt, l'avinguda del Mil·lenari al barri del Pinaret. A sota, entrada al barri de la Parellada pel carrer de Moragas i Barret
Fa uns mesos, veïns del barri del Pinaret per una banda, i de la Parellada per l'altra, es van constituir com a associacions per tal de intermediar amb l'Ajuntament i donar veu a tots els seus convilatans. Una vegada consolidades les juntes de cada una de les entitats, i després que el consistori les rebés degudament per conèixer els seus objectius, el passat 7 d'octubre es va constituir definitivament un nou Consell de Barris de Cambrils, que agrupa en aquest cas les dues zones esmentades.

Aquest organisme estableix que es realitzarà una reunió general dues vegades l'any, per tal de debatre-hi els assumptes que engloben ambdós barris. En aquesta primera ocasió, es va decidir que la següent es realitzaria en un any vista, "per poder fer un diagnostic global del barri, una valoració de com estan o què els falta", comentava el regidor del barri —Salvador Matas—. Cal destacar, que aquest Consell no servirà per comentar els assumptes que puguin sorgir del dia a dia, sinó "temes més de fons, com el que s'ha de millorar, com estan d'equipaments o serveis, o també les estratègies a seguir a mig termini a cada zona".

Crida a la participació ciutadana

Matas va apuntar que aquesta avaluació dels barris s'ha d'efectuar amb la participació del veïnat. En aquesta primera assemblea es va determinar quina seria la composició del Consell. Com a president, el regidor de barri, Salvador Matas; com a primer vicepresident, el president de l'associació de veïns del Pinaret, Antonio Espinosa; i com a segon vicepresident, el regidor de Participació Ciutadana, Oliver Klein. També en formaran part dos membres més de l'associació del Pinaret, dos més de la Parellada, dos de l'AMPA de la llar d'infants Maria Dolors Medina, dos més de l'AMPA CEIP Joan Ardèvol i un representant de l'oposició política.

Klein va indicar que encara hi ha un barri a Cambrils que no té associació veïnal, així com també n'hi ha d'altres que no la tenen activa. L'Eixample poble és l'únic que no té entitat veïnal  —ja que només té associació de festes—; el barri de la Pallissa i de l'Horta de Santa Maria són els altres dos barris que van crear una entitat però que en aquests moments no hi ha ningú que la lideri. Segons va explicar, l'Ajuntament està animant a que aquests veïns iniciïn els passos per tornar a engegar les seves associacions.

Comenta aquest article