El Club Nàutic organitza la I Copa Catalana de J80, la primera competició a Catalunya amb aquestes embarcacions

Moment de la regata disputada aquest cap de setmana a Cambrils

Aquest passat cap de setmana es va disputar al Club Nàutic de Cambrils la I Copa Catalana de J80, el I Gran Premi Costa Daurada, amb un total d’11 embarcacions participants procedents dels principals clubs nàutics de Catalunya. Aquesta és la primera vegada que se celebra una competició a Catalunya amb aquestes embarcacions, organitzada en aquest cas pel CN Cambrils i per la delegació de la Federació Catalana de Vela.

La competició es va caracteritzar per les bones condicions de vent, que van permetre dur a terme les sis proves programades. Dissabte, amb un mestral sostingut de 12-13 nusos, se'n van disputar quatre, mentre que diumenge, la jornada va començar amb mestral que després va girar a migjorn sostingut d’entre 8 i 10 nusos, un vent que va permetre disputar les dues proves restants.

El Club Nàutic Cambrils va participar en aquesta primera edició amb un total de sis embarcacions: La Frau (Alberto de March), Ondulat 2 (Josep Ma. Castellví), Lo Diabló (Lluis Punsola), Alnitak XVI (Juan Ramon Castillo), Flash Back (Josep Ma. Pujol) i Cambrils (Víctor Salvadó).

Classificacions

Aquests són els tripulants del Crocs, procedents dels RCN Barcelona, que van quedar en primera posició
La primera embarcació classificada en aquest I Gran Premi Costa Daurada va ser 'Crocs', de Javier Aguado, procedent del RCN Barcelona, seguit de 'Portcall Composites', de José Frau Geenfield del CN S’Arenal; i 'Flash Back Salou', de Francesc Roig del CN Salou.

El primer dels cambrilencs va quedar en cinquena posició, Josep M. Castellví, amb 'Ondulat 2'; en sisena posició va quedar Alberto de March amb 'La Frau'; en novena posició 'Cambrils' de Víctor Salvadó; en desena, 'Lo Diabló' de Roderic Miralles, i en onzena posició 'Alnitak XVI' de Juan Ramon Castillo.

Resultats destacats dels cambrilencs en d'altres competicions

Altres regatistes cambrilencs van prendre part també en d'altres competicions organitzades a Salou. En aquesta població veïna es va celebrar el Trofeu Costa Daurada - Imperial Tàrraco. En la categoria optimist, Mon Cañellas va quedar en primera posició, Leandre Garcia setè i Marcelo Cairo en vuitena posició. Pel que fa a la categoria Laser 4.7, el quart va ser Eric Plançon, el vuitè Carles Morató i el 13è Jordi Raurich. En Laser Radial, Bernat Galí va quedar en primer lloc, seguit de Pau Garcia en segona posició, Adrià Font en quarta, Hector Calvo en cinquena, Sergi Amorós en vintena posició i Magí Domingo, en 26ena.

En la Halloween Race, també organitzada pel Club Nàutic de Salou, el regatista del CN Cambrils Ricard Sans va quedar en 21ena posició i Cristina Aguiló en 27ena.