Esports

Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils és reconeguda com a entitat esportiva del 2008 en la Festa de l'Esport

Per Jordi Moreno

El Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils va ser escollida com la millor entitat esportiva cambrilenca de 2008

Més de 170 persones es van aplegar aquest passat dissabte, 19 de setembre, al sopar de germanor en motiu de la Festa de l’Esport cambrilenc. Prèviament, durant el matí, es van realitzar diferents activitats esportives en motiu d’aquesta jornada festiva i de reconeixement a l’esport local. Una cinquantena de nens i nenes de diferents clubs esportius van prendre part en una jornada dedicada a conèixer altres esports. Els infants, la majoria d'ells de la categoria benjamí, van practicar esports com el tennis taula, futbol 3, escacs, bàsquet, handbol, patinatge, tir amb arc i hoquei.

La relació de candidats d’enguany va ser extensa: Jordi Franch, del Cambrils Club Hoquei; Sergio Sánchez del Cambrils Club Natació; Santiago Lopez, Pere Badosa i Marisa Carrillo del Club Arquers de Cambrils; Sílvia Gutiérrez i Sandra Álvarez del Club Atletisme Cambrils; Francesc Canaldas del Club Bàsquet Cambrils; Manuel Esteruelas del Club Cambrils Karate; Laura Estrada i Sarai Bravo del Club Escola de Judo Cambrils; Francisco Javier Cruz del Club Tir Olímpic Cambrils; i Joan Recasens de Unió d’Escacs Cambrils. Altres entitats candidates de la nit van ser Club Escola de Futbol Veterans Cambrils, Club Handbol Cambrils, Club Nàutic Cambrils, Club Patí Cambrils, Club Tennis Taula Cambrils-Oleastrum, Futbol Club Cambrils, Penya cicloturista Cambrils, Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils i Veterans Futbol de Cambrils.

Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils, millor entitat esportiva 2008

L'entitat esportiva de l'any, elegida per votació dels diferents clubs esportius, va ser Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils. El Club Arquers de Cambrils i el Club Handbol Cambrils van quedar en segona i tercera posició amb una puntuació semblant.

Esportites destacats

A continuació es van repartir els guardons als esportistes destacats. El tetracampió del món d'enduro, Iván Cervantes, va ser un d'ells. Cervantes no va poder ser present a la festa ja que es trobava en competició i va ser la seva mare —Maria Montero— qui va recollir el guardó expressant públicament el seu agraïment en nom del seu fill.

També van rebre guardons la judoka Carla García, campiona de Catalunya Junior en la categoria de menys de 63 kg., i Montse Lozano, campiona d’Espanya a Torrepacheco en el Campionat de Rítmica en Edat Escolar dins la Selecció Catalana.

Parlaments de les autoritats

El regidor de Cultura, Patrimoni, Esports i Lleure de l’Ajuntament de Cambrils —Joan Recasens— va expressar el seu agraïment per l’esforç que realitzen les entitats i esportistes locals durant l’any. "Malgrat la crisis que estem patint les administracions, volem que l’esport cambrilenc tiri endavant", deia el regidor. Recasens també va anunciar la propera creació d’un consell consultiu on les entitats puguin participar i sentir-se representades.

El representant territorial de l’Esport a Tarragona de la Generalitat de Catalunya —Francesc Xavier Aguiló—, va expressar la necessitat de posar l’esport a l’abast de tothom per lluitar en contra de les desigualtats: "El municipi de Cambrils i les seves entitats esportives han treballat per a fer-ho possible", comentava. El torn de paraules va acabar amb unes breus paraules de l’alcalde de Cambrils —Robert Benaiges—, agraint a presidents, entitats i club esportius cambrilencs la seva tasca, "que fa possible que l’esport cambrilenc sigui reconegut fora de Cambrils fent realitat els somnis de molts esportistes locals". L’acte també va comptar amb la presència de Ernest Aymamí, president del Consell Esportiu del Baix Camp.

La festa va acabar amb una projecció de fotos de caràcter esportiu, la gran majoria d'elles cedides per Revista Cambrils, i l’actuació del grup de teatre Forani Teatre SCP que va amenitzar tot el sopar amb un divertit espectacle d’animació sobre el món de l’esport.

Replantejament de la festa per anys vinents

Joan Recasens ha explicat que és hora de replantejar-se el model d'aquesta festa, ja que és "complicat" triar les dates per a que a tots els clubs els hi vagi bé. "En aquest consell consultiu que hem de crear, en el que estaran representades totes les entitats esportives, debatrem què fer amb aquesta festa. Denotem un cert cansament i per això cal fer un replantejament per veure com enganxar de nou totes les entitats i retornar la il·lusió als seus integrants", comenta Recasens. De moment, però, "s'han d'analitzar les dades i els resultats d'aquesta edició", conclou.

Comenta aquest article