Informació general

El Mercat Municipal de la Platja tanca les seves portes després d'un any i mig en funcionament

Per Raquel Samaniego

Aspecte del Mercat Municipal de la Platja ahir sobre les 19 hores

Les baixes vendes assolides i la poca afluència de clients ha provocat que finalment el Mercat Municipal de la Platja hagi de tancar les seves portes un any i mig després de la seva inauguració. Els paradistes no poden suportar més aquesta situació d'inestabilitat i han preferit cessar la seva activitat que provar noves campanyes publicitàries, que en d'altres ocasions no han donat els fruits que esperaven. L'Ajuntament, segons assegurava ahir el regidor de Promoció de Ciutat —Oliver Klein—, ha fet "tot el possible" per a que la gent conegués la ubicació d'aquest mercat, i ha treballat en la seva promoció comercial. Revista Cambrils Diari Digital va apropar-se el passat mes de febrer a constatar la realitat del mercat un dia a mig matí. En aquelles dates, els mateixos botiguers ja es plantejaven la possibilitat de tancar.

El mercat continuarà amb la seva activitat habitual fins l'últim dia de setembre. La regidoria i les sis botigues que té actualment el recinte, ubicat entre el carrer de les Balears i d'Extremadura, van mantenir abans de l'arribada de l'estiu una reunió en la que es posava de manifest la seva inquietud i la necessitat de millorar la rendibilitat del mercat. Vist que els mesos de calor no han comportat els beneficis esperats, els botiguers no veuen cap altra solució que el tancament definitiu. "Hem de ser realistes, ja que tot i l'esforç que hem realitzat, el comerç és molt competitiu i el nostre mercat no acaba de tirar", explicava Klein.

Set parades procedents del Mercat del Pòsit

Fa 5 anys que el Mercat del Pòsit va haver de tancar a causa dels despreniments que patia el mateix edifici. El consistori, en aquell moment, va prometre als paradistes que buscaria un nou indret per ubicar les seves botigues. Anys després, set comerços van continuar al nou mercat de la platja. Una mica més tard es van donar de baixa dos d'ells, quedant només cinc parades en funcionament. Darrerament es van posar en marxa tres més, la de la Cooperativa Agrícola, el forn de pa i un bar. A dia d'avui, però, són sis les que resten obertes.

L'alcalde de Cambrils —Robert Benaiges—, per la seva part, admetia que li sap "molt de greu" perquè l'Ajuntament "sempre ha cregut en els mercats públics als nuclis urbans, com també passa a la vila". Benaiges assegura que totes les expectatives eren bones, ja que "era una zona comercial consolidada", referint-se a què anteriorment en el mateix local hi havia el supermercat Mercadona, que comptava amb una molt bona acollida de la gent. "Entenem, però, que és un negoci i que si no va bé s'hagi de tancar. Els mercats no poden competir amb les grans superfícies, han de vendre productes únics, especialitzats. A més, tenen a favor que hi ha un tracte personalitzat, on el client pot escollir personalment el que vol", comentava.

En aquest punt, Oliver va voler puntualitzar que les administracions públiques no estan acostumades a donar aquest tipus de notícies, però que "quan veuen alguna cosa que no funciona han de prendre decisions". Això és el que ha fet l'Ajuntament, "una decisió adequada i consensuada amb tots els paradistes". Cap dels dos representants polítics, però, va renunciar a la idea de tenir de nou un mercat a la platja en un futur.

El Mercat de la Vila, complet

El Mercat de la Vila, per la seva part, compta amb un ritme diari positiu que ha fet que, la setmana que ve, quedin cobertes les nou parades que hi ha disponibles. Feia anys que no s'assolia, ja que una o altra parada sempre quedava buida. La setmana vinent es treurà a concurs una petita i la central, "que quedaran cobertes perquè ja hi ha gent en espera que ha presentat correctament tota la documentació", confirmava el regidor.

Comenta aquest article