Informació general

Iniciativa per Catalunya Verds de Cambrils renova la seva direcció

Per Josep Maria Ferrando

Ramón García, Salvador Matas, Joan Herrera, Julia Garcia i Marlen Fernàndez, en un moment de la xerrada

Presidida per una bandera de la república per coincidir amb el dia de la boda del príncep Felip i Letícia Ortiz, Iniciativa per Catalunya Verds de Cambrils va fer el dia 22 de maig la seva segona assemblea local, amb l’objectiu de renovar els seus organismes de direcció i analitzar el nou escenari polític sorgit de les darreres eleccions i el paper que la coalició ha de tenir en tots els àmbits de la vida política, fent especial incidència a nivell local. La reunió va servir, a més de la renovació de càrrec, per discutir el document polític i valorar el treball en el govern local i les línies estratègiques a seguir. Hi van intervenir els regidors cambrilencs Ramón García Mateos i Salvador Matas.

En el transcurs de l’assemblea s’hi va incorporar el diputat al Congrés i portaveu d’Esquerra Verda IU-ICV Joan Herrera. En la seva intervenció va dir que l’electorat va reaccionar en contra d’una política de dretes que volia perdurar en el temps amb temes com el Pla Hidrològic, la Llei de qualitat de l’ensenyament o la participació a la guerra a l’Iraq. Joan Herrera va explicar que “la musculatura democràtica de la població va funcionar”. Sobre el futur, va dir que calia incidir en les polítiques socials i fer front al repte que hi ha en política mediambiental. I va afirmar: “nosaltres hem estat actors dels canvis socials que s’han produït”. D’altra banda, va afirmar: “estem fent una aposta molt decidida per la participació quotidiana de la gent, i això es tradueix en l’elaboració de l’estatut; volem que no només sigui l’estatut dels polítics, sinó que també sigui l’estatut de la gent”. Sobre la participació ciutadana va dir: “hem de fer els canvis legals que permetin de forma quotidiana la participació”.

§ Joan Herrera: “Hi haurà solució pels papers de Salamanca en sis mesos”§

A una pregunta sobre el retorn dels “papers de Salamanca”, Joan Herrera va dir que en sis mesos s’arribarà a un bon acord amb el govern de l’Estat per solucionar el tema. El diputat està convençut que després d’aquest termini la documentació incautada tornarà als seus legítims propietaris, cosa que, segons Herrera, CiU no va aconseguir governant vuit anys amb el PP.

§ Marlen Fernàndez, nova presidenta local d’ICV§

Marlen Fernández serà qui encapçalarà els propers quatre anys la Comissió Política Local d’ICV a Cambrils. En declaracions a la Revista, es va mostrar molt satisfeta pel suport que havia rebuts dels seus companys. Els altres càrrecs escollits són Misericòrdia Joan com a secretària i Montserrat Vendrell com a tresorera.

La nova presidenta, Marlen Fernández, va dir: “la meva il·lusió com a presidenta és apropar la joventut de Cambrils a ICV, precisament perquè són el futur de Cambrils i perquè nosaltres volem escoltar les seves propostes i saber quines són les seves inquietuds, per aconseguir un Cambrils més sostenible, més just i amb una qualitat de vida excepcional”. Va afirmar també: “nosaltres som gent de carrer que ens hem d’escoltar tothom i acostar-ho als nostres regidors”.

Comenta aquest article