Informació general

Els Mossos detenen un matrimoni alemany, veí de Cambrils, per tràfic d'estupefaents i intervenen 1.700 quilos de droga

Per Redacció

 
 
 A dalt, les caixes amb la droga intervinguda. A sota, un detall de la droga localitzada a l'interior de les caixes
Els Mossos d'Esquadra han intervingut 950 quilos d'haixix i 750 quilos de marihuana que eren transportats per a ser distribuïts a diferents narcotraficants de la zona. Amb la intervenció d'aquest important volum de marihuana envasada per ser distribuïda, es tracta del comís més important fet fins ara pels Mossos d'Esquadra i una de les intervencions més rellevants d'aquesta substància feta enguany a tot l'Estat.

La droga estava amagada en paquets de sopa de tomaca

La investigació es va iniciar després que una patrulla dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de les Terres de l'Ebre donés servei a una furgoneta que podria estar espatllada a la carretera N-340, a l'alçada de Tortosa. En el moment d'assistir aquest vehicle, els agents van veure que no hi havia cap ocupant a l'interior del vehicle, i després de fer les comprovacions pertinents van descobrir que a l'interior del vehicle hi havia una important quantitat de droga. Concretament, es van localitzar 950 quilos d'haixix i 750 quilos de marihuana repartits, entre d'altres formats, en envasos de preparat de sopa de tomaca. L'acurada distribució de la droga entre els aliments dotava aquestes substàncies d'una aparença legal en cas de qualsevol inspecció rutinària.

Els detinguts són un matrimoni alemany, veïns de Cambrils

Posteriorment, les investigacions policials van permetre esbrinar que, una veïna de Cambrils de 53 anys i de nacionalitat alemanya, era l'encarregada de gestionar la distribució de la droga. De forma paral·lela, es van inspeccionar dues naus i una casa a les localitats de El Perelló, l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils relacionades amb les empreses en les què la detinguda hi constava com a titular. A l'interior d'aquests immobles també es va localitzar una arma de foc, diversos ordinadors portàtils, diferent documentació, un maletí amb dos telèfons satèl·lits, tres GP's marítims i un equip de comunicacions amb radiofreqüència.

Tràfic internacional d'estupefaents

A banda, la investigació policial també va permetre localitzar el marit de la detinguda, un home de 53 anys de nacionalitat alemanya, que també estava relacionat presumptament amb el tràfic d'estupefaents. Aquest individu hauria mantingut contactes internacionals amb diferents narcotraficants als que els hi hauria proporcionat la logística necessària per introduir la droga a la Península Ibèrica. Aquesta logística consistia en proporcionar un sistema de transport, via terrestre o via marítima, utilitzant les seves diferents empreses com a tapadora. De fet, el detingut tenia la capacitat d'introduir la droga via marítima ja que utilitzava diferents embarcacions recreatives. Posteriorment, la droga era distribuïda via terrestre, sota l'aparença d'una càrrega legal relacionada amb aquestes empreses.

Les investigacions, que han finalitzat aquesta mateixa setmana, també han permès determinar que el haixix intervingut no provenia del Marroc, com succeeix habitualment, sinó que provenia de l'Iran.

Comenta aquest article