Societat

L'artista Nuri Mariné dibuixa el seguici popular en el mural que avui han d'acolorir els nens

Per Raquel Samaniego

L'artista cambrilenca Nuri Mariné va enllestir el dibuix del mural ahir a la tarda

La pintora cambrilenca, Nuri Mariné, va començar a dibuixar ahir a la tarda al Parc del Pescador el mural que aquesta tarda hauran d'acolorir tots els nens i nenes que vulguin. En aquest gran dibuix, de 5 per 2 metres, Mariné ha dibuixat, amb la tècnica de carbonet i pintura acrílica, tots els elements dels seguici festiu cambrilenc, entre els que es troben els gegants, els nanos, el bastoners, la Farnaca, els Cop de Cap, el Marqués de los Vélez, el Lluert, el Cabo Quiñones i els diables.

Els nens, doncs, tenen una cita al Parc del Pescador aquesta tarda des de les 17 hores, que és quan comença la festa. La Nuri comptarà amb la col·laboració de sis voluntaris. Entre tots ells guiaran als infants que s'apropin a pintar els elements del seguici amb els colors que els caracteritza.

El mural quedarà exposat, durant els dies centrals de la Festa Major, al pati de l'Ermita. Després, està previst que s'instal·li al nou local destinat a les entitats festives del carrer de Santa Joaquima de Vedruna, que està previst que estigui operatiu aquest mes de setembre.

Més activitats al Parc del Pescador

A banda d'aquesta activitat amb pintura, a la que es recomana que acudeixin amb roba adient com bates o roba vella, també hi hauran més actes dirigits als més petits de casa. De les 5 de la tarda fins les 8, hi haurà instal·lada una fira de 33 jocs diferents construïts de fusta i de colors: jocs d'enginy, tradicionals, de taula, simbòlics, dels sentits, motius, de construcció, etc. També trobaran el Taller La Berta, que és una carpa de circ on els petits podran posar a prova les seves habilitats circenses, amb diferents activitats de malabars, equilibris o xanques.

Per últim, a les 8 de la tarda, el grup d'animació Xip-Xap presenta Trinxant Sabates, que presenta el seu espectacle amb la següent advertència: "Si no vols les sabates trinxar, ja podem plegar i marxar. Però si et vols divertir, deixa-ho tot i vine cap aquí. Trinxa les sabates ballant el Bum-Bum i fes que les soles treguin fum!".

Comenta aquest article