Informació general

El Centre Municipal de Formació d'Adults enceta un nou curs amb uns percentatges d'ocupació gairebé al màxim

Per Berta Ruiz



Salvador Matas i Cristian Pomares, ahir en roda de premsa
El Centre Municipal de Formació d'Adults "Rosa dels Vents" –creat l'any 1986– enceta un nou curs i ho fa amb unes dades de creixement continuat d'alumnes al llarg d'aquests darrers anys. L'any passat es van ocupar 484 places de les 528 places disponibles, és a dir un 92%, mentre que per aquest curs 2009-2010, gairebé estan totes les places cobertes, tal i com van explicar ahir en roda de premsa el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– i el director del Centre d'Adults, Cristian Pomares.

Gran demanda formativa

Salvador Matas va comentar que des del govern municipal una de les principals prioritats educatives és donar resposta a la demanda formativa de la ciutadania. Actualment, bona part dels cursos de l'Escola d'Adults s'imparteixen al Centre Cultural, i des del curs passat també es van ocupar algunes aules de diferents centres escolars públics per tal de descongestionar l'important volum d'alumnat matriculat. Respecte a aquesta gran demanda, Matas va comentar que enguany s'oferiran els mateixos cursos que el curs passat i que, de cara a l'any vinent ja es podrà disposar de les instal·lacions del nou Ateneu Juvenil i Centre de Formació. Aquest espai servirà per ampliar l'oferta formativa del centre, tenir més aules disponibles i una major amplitud d'horari.

Per la seva part, el director del Centre Municipal de Formació d'Adults "Rosa dels Vents" –Cristian Pomares– va donar detall de les dades del curs passat i dels cursos que s'oferiran enguany. El curs 2008-2009 es va arribar a una ocupació mitjana del 92%, mentre que la mitjana d'aprovats es va situar en el 68%. A banda, el percentatge d'assistència a classe es va situar en un 73%. Enguany, s'impartiran els mateixos cursos, ja que la manca d'espai físic no permet fer una ampliació del nombre de places, tal i com es va explicar ahir en roda de premsa.

Quatre grans blocs formatius

Així doncs, l'oferta formativa de l'Escola d'Adults es divideix en quatre grans blocs: els Ensenyaments Inicials que ofereixen cursos bàsics de català, castellà, anglès i informàtica; el Cicle de Formació Instrumental que equivaldria a un ensenyament d'Educació Primària; el Cicle d'Educació Secundària per assolir el títol de graduat en Educació Secundària i el Curs de preparació per a les proves d'accés a Cicles Formatius.

El període de matriculació pels preinscrits al mes de juny és del 2 al 9 de setembre, mentre que pels no preinscrits es farà entre els dies 10 i 17 de setembre. Pels Ensenyaments Inicials de català i castellà la matriculació es farà entre el 21 i 25 de setembre i d'anglès i informàtica es farà del 28 de setembre al 2 d'octubre.

Comenta aquest article