Informació general

Detenen una dona per lligar i tancar un ancià a l'interior d'un vehicle

Per Redacció

Diversos mitjans de comunicació s'han desplaçat aquest matí a l'estació de Cambrils per filmar imatges

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat divendres a la tarda a una dona de 57 anys, de nacionalitat espanyola, acusada de retenir i lligar a l'interior del seu vehicle un avi de 83 anys.

Lligat a l'interior d'un vehicle a ple sol

El vehicle, amb matrícula de Lleida, estava estacionat en una zona d'aparcament per a taxis, davant de l'estació de trens de Cambrils, situada a l'avinguda de la Verge de Montserrat. Eren prop de les tres de la tarda, quan uns taxistes cambrilencs van adonar-se que a l'interior d'un vehicle a ple sol hi havia un ancià lligat amb els braços en creu, amb una samarreta, sense pantalons i amb uns bolquers. Un dels taxistes cambrilencs que va trobar-se amb la situació –José Martos– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital en quin estat van trobar aquest home. Segons Martos, "vam veure a l'home dins del cotxe, lligat de mans amb cordes d'hospital i tractat d'una manera inhumana. Això ens va impressionar molt, perquè el cotxe estava a ple sol amb una temperatura exterior d'uns 32ºC, i per tant, dins del cotxe podria estar a uns 45ºC o 50ºC". Ràpidament, els taxistes van trucar al 112.

Mentre arribaven els agents, va aparèixer una dona que va dir que havia deixat uns minuts a l'ancià dins del cotxe, mentre ella i un altre home, anaven a dinar a un bar proper. Segons fonts policials, la víctima i la presumpta agressora eren familiars.

A banda de l'avi tancat a l'interior del vehicle, en el maleter del cotxe també es va trobar una gata amb els seus cadells que també mostraven símptomes d'asfíxia per la forta calor, i un gos que havia estat lligat en un arbre proper al vehicle. Segons ha comentat Martos, "als gatets que estaven mig deshidratats se'ls hi va donar aigua. El gos estava lligat fora en un arbre i de fet, el van tractar millor que a l'avi".

Delicte de tracte denigrant i vexatori

Al lloc s'hi van traslladar els Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Cambrils i una ambulància que va atendre l'ancià, li van posar una bata i el van traslladar al Centre d'Atenció Primària de Cambrils, on el van atendre per deshidratació. L'home de 83 anys ha estat ingressat en un centre sociosanitari de Salou.
La detinguda està acusada d'un delicte de tracte degradant i vexatori i avui passarà a disposició judicial als Jutjats de Reus.

Gran expectació mediàtica

Aquest cas ha aixecat una gran expectació mediàtica, ja que molts mitjans de comunicació, tant a nivell català com estatal, s'han fet ressò d'aquest succés. Aquest matí, tres dies després del fet, encara hi havia càmeres de diferents mitjans de comunicació filmant a l'entorn de l'estació de tren de Cambrils.

Comenta aquest article