Societat

Tota classe de música, pel·lícules i videojocs han passat per la Fira Disc, el primer acte de la Festa Major

Per Raquel Samaniego

En aquesta fira es podien trobar tot tipus de pel·lícules, música i videojocs per a totes les edats

La segona edició de la Fira Disc, celebrada aquest cap de setmana a la plaça Mossèn Joan Batalla, va aconseguir de nou una bona acollida per part dels ciutadans. Aquesta fira, que encetava els actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, va comptar amb unes cinc parades amb tot tipus de música, pel·lícules i videojocs. També era possible vendre el material d'un particular als mateixos firaires, així com canviar-lo per algun altre.

Satisfets de les vendes

Els venedors es mostraven satisfets amb els resultats que estaven obtenint aquests dos dies a Cambrils en comparació amb d'altres poblacions a les que hi havien anat caps de setmana anteriors, com Malgrat de Mar o Pineda de Mar. Rodri, un dels firaires, admetia que a Cambrils s'estava arribant a unes vendes que assolien el 80% del que van aconseguir l'any passat, mentre que en les altres dues poblacions només havien assolit el 40% del total respecte fa només un any. Aquest cinèfil, com ell mateix es descriu, assegura que influeix molt els dies en que cau la fira, ficant com exemple que si és a mig mes, la gent ja no compra com si és a finals o bé a principis de mes, que és quan la gent cobra. En aquest aspecte, Rodri remarcava que també se n'adona que quan els clients tenen més diners a butxaca compren pel·lícules més cares, mentre que si la fira és a meitats de mes, en ven més de les que valen dos o tres euros.

Per altra banda, però, explica que mentre a les altres poblacions el sector de la restauració quasi no han modificat els seus preus, manifesta que a Cambrils s'ho ha trobat tot bastant més car respecte l'any 2008. "Cada vegada venem menys, perquè influeix la crisi però també per l'avanç de les tecnologies i les descàrregues per internet. Però nosaltres, per contra, ens trobem que quan venim aquí han incrementat els preus de quasi tot. Ficant un exemple, si demanàvem un menú per dinar, ens costava uns 12 o 13 euros. Ara ens hem trobat que l'han pujat als 17. També el cafè amb llet, que l'any passat ens costava 1,20 o 1,30 euros i enguany l'han pujat a 1,50", expressava Rodri.

Tot i així, aquests amants de la música, el cinema o els videojocs han passat dos dies rodejats de material clàssic i modern, i també, en moltes ocasions, difícil de trobar en les botigues tradicionals.

Comenta aquest article