Informació general

El 4,5% dels conductors controlats durant la campanya de velocitat és denunciat per excedir el límit permès

Per Redacció

Agents dels Mossos d’Esquadra, a nivell de tota Catalunya, van denunciar 806 conductors al dia, és a dir, 35 cada hora, per excés de velocitat durant la campanya específica que van dur a terme a les carreteres catalanes del 10 al 23 d’agost. En total es van denunciar 11.288 vehicles, que representen el 4,5% dels 248.017 vehicles controlats al llarg dels 14 dies que va durar aquest dispositiu especial de trànsit. Al Camp de Tarragona, el total de vehicles denunciats per la via administrativa van ser 1.247, dels 26.820 que es van controlar.

En territori català, 11.283 denúncies van sancionar infraccions de tipus administratiu i 5 infraccions de tipus penal. Superar en més de 80 km/h el límit de velocitat establert a una via interurbana i en més de 60 km/h en una via urbana està tipificat com a delicte contra la seguretat viària per velocitat penalment punible segons l’article 379 del Codi Penal, amb penes que poden anar dels 3 als 6 mesos de presó, de 6 a 12 mesos de multa, de 31 a 90 dies de treballs en benefici de la comunitat i la privació del permís de conduir d’1 a 4 anys.

Patrulles ordinàries i vehicles camuflats

En aquest dispositiu, els Mossos van reforçar els controls policials en els trams de concentració d’accidents (TCA), amb patrulles ordinàries i vehicles camuflats amb radars mòbils i agents uniformats. A més, es va incrementar la presència dels agents a les diferents carreteres catalanes com a element dissuasiu per evitar que s’incompleixi la norma.

Els Mossos van posar especial èmfasi en controlar que es respectin els límits de velocitat establerts en aquells trams de la xarxa viària catalana on s’hagi reduït temporalment la velocitat màxima per obres.

Comenta aquest article