Informació general

L'església parroquial de Santa Maria enllesteix les obres de pintura de les parets del recinte

Per Lluís Rovira i Barenys

l'església parroquial de Santa Maria es troba en ple procés de pintura. A les parets de la dreta ja es pot veure el color groc amb que s'està pintant ara

Les obres de millora a l'església parroquial de Santa Maria continuen. Si fa uns mesos es va fer el tractament per a eliminar la humitat d'algunes de les parets del temple ara el que s'està fent és pintar totes les parets. El procés, força laboriós, es va iniciar aquest passat 3 d'agost i no es preveu que estigui tot acabat fins a principis del mes d'octubre. Això, d'altra banda, ha motivat que els oficis religiosos del cap de setmana s'hagin passat a l'ermita de la Mare de Déu del Camí.

Segons ha explicat mossèn Ramon Martí a Revista Cambrils Diari Digital, el pressupost de tot el procés de reforma que s'està fent actualment puja a més de 80.000 euros. El primer pas ha estat el treball de paleta que ha consistit en posar un nou recobriment, a diferents parts del temple, amb un ciment especial. Aquests treballs també han servit per a descobrir les arcades dels altars laterals i deixar-les amb l'obra vista.
D'altra banda, els treballs de pintura consisteixen en passar-hi tres mans a totes les parets. La primera capa és de pintura blanca i adhesiva i al damunt, n'hi van dues més amb el color que tindrà ara l'església, groc molt clar. A banda de la neteja de les parets que suposa el procés de pintar, el temple guanyarà en lluminositat. Cal dir que també s'ha ressaltat i repintat uns relleus que hi ha al sostre del temple, un dels quals mostra un gos al costat d'un escut.

Un cop s'enllesteixin tots els treballs que s'hi estan fent actualment només quedarà per enllestir el tractament contra els tèrmits que afecten algunes de les bigues del sostre. Pel que fa a aquesta qüestió, mossèn Ramon ja ha plantejat aquesta necessitat de reforma a l'arquebisbat de Tarragona per a que ajudi a sufragar-ne les despeses i està a l'espera d'una resposta.

Renovació de la il·luminació de l'Ermita

D'altra banda, aquest estiu també s'han enllestit els treballs de millora de la il·luminació de l'ermita de la Mare de Déu del Camí. S'han canviat els focus i s'ha posat més llum. A cada altar lateral s'hi han posat dos focus a més d'uns fluorescents. també hi ha un focus nou que il·lumina la imatge de la Mare de Déu.
A banda dels focus, també s'han canviat els quadres de connexió elèctrica i s'ha separat el comptador de la Cripta del de l'Ermita.
La renovació elèctrica de l'Ermita, a més, ve motivada per les obres d'instal·lació de l'ascensor d'accés al temple que s'han de fer aquesta propera tardor.

Al mateix temps, s'aprofita per fer una neteja de les imatges del temple

Comenta aquest article