Informació general

CiU denuncia el dipòsit de vehicles abandonats darrere de l’ajuntament

Per Lluís Rovira i Barenys, Josep Maria Ferrando

Imatge de la part posterior de l’Ajuntament que serveix de dipòsit de vehicles abandonats

La Federació de Convergència i Unió qualifica de “bomba potencial” el dipòsit temporal de vehicles que hi ha a la part del darrere de l’edifici consistorial. Segons CiU, l’amuntegament de vehicles retirats del carrer s’ha fet sense cap precaució. Aquests vehicles “contenen líquids com són combustible, oli de la caixa de canvi, oli de transmissió, líquids de refrigeració, àcid de les bateries... la major part d’aquests líquids són combustibles i al mateix temps contaminants, si no se’ls fa el tractament adient”. En el comunicat de CiU també es fa esment del Real Decret que va sortir publicat al BOE el 2 de gener del 2003 sobre la gestió de vehicles al final de la seva vida útil. En un dels seus paràgrafs fa referència als llocs de recepció i emmagatzematge fins i tot temporal de vehicles i especifica que han de ser zones dotades de paviment impermeable amb instal·lacions per a la recollida de líquids. També ha de disposar d’equips per al tractament d’aigües, incloent-hi les pluvials.

Contra el regidor de Medi Ambient

El comunicat de CiU denuncia l’equip de govern municipal per la no-aplicació o el desconeixement de l’existència d’aquesta normativa i assenyala de manera concreta el regidor de Medi Ambient, Salvador Matas, “és lamentable que un govern amb un regidor de Medi Ambient que parla de la sostenibilitat i la preservació del medi no hagi exigit o avisat els seus companys de legislatura de l’existència del Real Decret de 2 de gener de 2003. El govern de l’Ajuntament de Cambrils ha tingut 16 mesos per aplicar l’esmentada normativa i des de la Federació de CiU de Cambrils n’exigim el compliment”. Tot i que recentment l’Ajuntament ha contractat una empresa perquè es faci càrrec dels cotxes abandonats, el lloc d’emmagatzematge continua sent el solar adjunt a l’edifici consistorial.

§ Montserrat Garrido ja havia preguntat en el ple del 27 d’abril per la qüestió del dipòsit de cotxes§

Montserrat Garrido:
“No és bo que hi hagi un dipòsit de vehicles al costat d’un col·legi”

Montserrat Garrido va preguntar en el ple del dia 27 d’abril per l’espai que hi ha darrere de l’edifici de l’Ajuntament i que actualment es destina a dipòsit de cotxes. La regidora va dir que feia 16 mesos que aquest espai es dedicava aquesta activitat i que justament feia també 16 mesos que havia entrat en vigor una llei per a la gestió de vehicles a la fi de la seva vida útil, una llei que exigeix unes condicions que no compleix aquest espai. Montserrat Garrido va demanar que es complís la llei, ja que els cotxes abandonats produeixen líquids contaminants i va insistir que era perillós que hi hagin aquests vehicles al costat d’un col·legi.

Jordi Savall, regidor de Seguretat Ciutadana:
“Cada vegada que hi hagi quaranta cotxes es retiraran”

Jordi Savall va explicar que havia sortit a licitació la recollida de cotxes d’aquest espai i que el servei havia estat adjudicat a una empresa de Salou. El regidor va explicar que la Policia Local regularia aquest espai perquè a més d’espai per recollir cotxes del carrer fos també un aparcament de vehicles per als empleats de l’Ajuntament. En principi està previst que es faci un tancament per evitar que hi entrin persones alienes i el regidor va dir que “quan hi hagi quaranta cotxes es retiraran automàticament”.

§ Ubicació definitiva§

També, en resposta a la pregunta formulada per Montserrat Garrido, va intervenir l’alcalde per anunciar que quan es desenvolupi el polígon 3 de Belianes, en terrenys municipals s’hi construirà el dipòsit de vehicles municipal.

Comenta aquest article