Informació general

Els Mossos inicien una campanya de controls de velocitat en vies urbanes i interurbanes fins el 23 d'agost

Per Redacció

La Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra ha posat en marxa aquesta setmana una campanya de vigilància i control de velocitat, seguint les directrius del Servei Català de Trànsit i coincidint amb el dispositiu de la Dirección General de Tráfico (DGT) a nivell estatal. L'objectiu és que els conductors respectin els senyals de límit de velocitat situats a les diferents vies catalanes i evitar i prevenir, així, accidents de trànsit. Les policies locals de Catalunya també s'han sumat a aquesta iniciativa, que es prolongarà fins al 23 d'agost.

En aquest dispositiu s'han reforçat els controls policials en els trams de concentració d'accidents (TCA), amb patrulles ordinàries i vehicles camuflats amb radars mòbils i agents uniformats. A més, s'ha incrementat la presència dels Mossos d'Esquadra a les diferents carreteres catalanes com a element dissuasiu per evitar que s'incompleixi la norma.

Els mossos posaran especial èmfasi en controlar que es respectin els límits de velocitat establerts en aquells trams de la xarxa viària catalana on s'hagi reduït temporalment la velocitat màxima per obres.

Via administrativa i penal

Els agents denunciaran les infraccions tant per la via administrativa com per la via penal. Superar en més de 80 km/h el límit de velocitat establert a una via interurbana i en més de 60 km/h en una via urbana està tipificat com a delicte contra la seguretat viària per velocitat penalment punible segons l'article 379 del Codi Penal, amb penes que poden anar dels 3 als 6 mesos de presó, de 6 a 12 mesos de multa, de 31 a 90 dies de treballs en benefici de la comunitat i la privació del permís de conduir d'1 a 4 anys.

Els mossos van realitzar una altra campanya de vigilància i control de velocitat entre el 13 i el 27 de maig. En aquests quinze dies, es van controlar 320.198 vehicles i es van imposar una mitjana de 906 denúncies diàries. El total de sancions va ser de 13.594 a tot Catalunya, de les quals 13.581 van ser per via administrativa i 13 per via penal.

Comenta aquest article