Societat

Tots els estils de tatuatge es donen cita a la primera Convenció Internacional de Cambrils

Per Cristina Sierra, Berta Ruiz

Una de les activitats de la Convenció Internacional del Tatuatge va ser el "body painting"

El Palau Municipal d'Esports de Cambrils ha acollit, aquest cap de setmana, la primera Convenció Internacional del Tatuatge que ha comptat amb un bon nombre de visitants tot i que no l'esperat per l'organització, segons va explicar Juanma Matarrodona, un dels organitzadors de l'esdeveniment, a Revista Cambrils Diari Digital.

Des del passat divendres, 46 professionals del tatuatge han estat presents a la Convenció oferint els seus serveis als visitants. Segons Matarrodona, "amb aquesta convenció els artistes han pogut treballar el que els interessava i la gent ha vingut a escollir tant l'artista com l'estil que han volgut. El tatuatge està, cada cop, més socialitzat. ha perdut el tabú que hi havia fa uns anys i s'ha convertit en una experiència artística en la que s'hi poden fer veritables obres d'art".

A la convenció no només s'hi van poder veure tatuatges, sinó que també s'hi van fer demostracions de "body painting" i més d'un concert per a crear ambient. Els organitzadors estan satisfets de la feina realitzada i ja pensen en la segona edició d'aquesta convenció que se celebraria l'any vinent a Cambrils sempre i quan s'arribés a un acord amb l'Ajuntament.

Diferents estils de tatuatges

La Convenció Internacional del Tatuatge s'ha concebut com un esdeveniment obert a tots els públics que ha aplegat diferents activitats i ha mostrat estands amb roba, material i productes dels proveïdors, segons explicava Íñigo Abril, cap de premsa de l'empresa organitzadora MLBC. Segons Abril, "les activitats consisteixen en exhibicions de "body painting", art fusion, balls, concerts de música en directe i els concursos de tatuatges cada dia on s'han presentat els millors tatuatges realitzats al llarg d'aquesta primera convenció internacional de Cambrils. A més, els amants del tatuatge venen especialment aquí per trobar els millors tatuadors del món".
També s'ha impartit un curs d'esterilització pels professionals participants a càrrec d'un metge del departament de sanitat. Tal com explicava Íñigo Abril, "tots els participants ja tenen fets els cursos de sanitat, però no està de més ampliar els coneixements ja que sempre podem aprendre una cosa nova. Entenem que el tema higiènic i sanitari és una cosa molt important en la nostra professió". A banda d'això, també es donaran seminaris sobre piercings".

D'altra banda, al tractar-se d'una convenció internacional "hi ha l'avantatge que estan absolutament tots els estils de tatuatge, "fins i tot molts dels visitants han contactat prèviament a través de la plana web de la convenció amb un tatuador en concret i li han encarregat el seu tatuatge. Molta gent ja ve amb cita i hora, i ens enorgulleix que molts tatuadors ja estan ocupats durant tot el cap de setmana".

Segons Abril, "a Cambrils hem comptat amb un suport important de l'Ajuntament. Entenem que sumar la professionalitat i la trajectòria de l'organització a l'atractiu turístic de Cambrils és una garantia d'èxit".

Aspecte general dels estands de la Convenció, instal·lats al Palau Municipal d'Esports

Comenta aquest article