Societat

Els nens sahrauís coneixen més de prop el mar

Per Berta Ruiz

Els nens abans de la sortida amb el creuer

Els nens sahrauís que estan passant l'estiu a Cambrils i a d'altres poblacions properes com Reus, Mont-roig del Camp o l'Hospitalet de l'Infant van poder gaudir ahir a la tarda d'una sortida en creuer des del port de Cambrils fins al port de Salou.
En total s'hi van reunir ahir, una desena de nens acompanyats de les seves respectives famílies d'acollida. Cap a dos quarts de sis de la tarda s'iniciava la sortida, gràcies a la gentilesa de Creuers Costa Daurada que els va convidar a fer aquest petit viatge en vaixell i que coneguin més de prop el mar i la costa.

Aquesta ha estat una altra de les activitats organitzades des de l'associació Hammada Amics del Poble Sahrauí per tal que aquests nens i nenes s'ho passin bé durant aquests mesos d'estiu a Catalunya. Tal i com explicava el secretari de Hammada –Ramon Canalda–, "a banda d'aquesta activitat d'avui, cada dimecres els nens realitzen activitats a l'aparthotel Olimar, on fan tallers, es poden banyar a la piscina, fan berenars..."

D'altra banda, el proper 15 d'agost, els nens sahrauís assistiran al partit de presentació del Nàstic de Tarragona al seu estadi; mentre que el dia 17 d'agost, es farà el sopar de comiat entre les famílies cambrilenques acollidores. Uns dies després, el dia 22 d'agost, els nens sahrauís i les famílies assistiran a la festa de comiat per a tots els nens sahrauís que han passat l'estiu al Camp de Tarragona. Enguany, aquest acte tindrà lloc al Camp de Mart de Tarragona. Dos dies després, els nens i nenes sahrauís emprendran el seu viatge de tornada.

Comenta aquest article