Cultura

El Festival de Música arriba al Castell de Vilafortuny amb l'actuació de Fèlix Rossy Quintet

Per Gerard Ballester

Fèlix Rossy Quintet, en un moment de la seva actuació d'ahir a la nit al castell de Vilafortuny

Anit el Festival de Música de Cambrils va fer parada al Castell de Vilafortuny, per primera i darrera vegada en l'edició d'enguany, on hi actuà la formació de jazz Fèlix Rossy Quintet davant d'un públic que omplia el recinte gairebé en la seva totalitat.
La formació està composta per cinc músics: Enrique Oliver al saxo tenor, Dee jay Foster al contrabaix, R.J. Miller tocant la bateria, al piano hi havia en Jordi Rossy, gran músic català de jazz reconegut internacionalment tant al piano com a la bateria, i finalment el protagonista de la formació i també qui dóna nom al grup, en Fèlix Rossy, que amb només 13 anys domina a la perfecció la interpretació amb la seva trompeta, tot i que ahir va tocar tant a la primera com a la segona part amb una corneta.

El programa es basava en un seguit de peces de compositors de l'estil d'en Lee Morgan, Joe Henderson, Wayne Shorter, Horace Silver, entre d'altres. També cal destacar temes més propers al Bebop com el que van tocar d'en Charlie Parker, titulat "Ornitology", o bé "One More Time" de Kenny Dorham, un dels músics que més han influenciat en Fèlix Rossy, afirmava el seu pare Jordi Rossy. Les dues primeres peces que van tocar, "5-0" i "Mesage", eren del propi Jordi Rossy. Tot desmarcant-se una mica de la línia general que seguia el programa, van interpretar el bolero "La Historia de un amor".  La improvisació lògicament també va fer acte de presència i cadascun dels components del grup va tindre el seu moment per poder esplaiar-se a seva manera, des del contrabaix fins arribar a la trompeta. Cal destacar la suavitat i el bon gust a l'hora d'improvisar que té en Fèlix Rossy, un estil temperat i sense estridències.

Comenta aquest article