Cultura

L'artista Cinta Ballesté exposa tot un seguit d'obres al Cafè Marro

Per Gerard Ballester

Cinta Ballesté al costat de dues de les seves obres obres que hi ha exposades al Cafè Marro

La pintura sempre ha estat la seva gran afició. Després d'estudiar cinc anys a l'Escola d'Art i Disseny de Reus, va començar a coordinar les seves pròpies exposicions. Ha exposat a Tarragona, Reus i també a Cambrils, en alguna ocasió, a les sales d'exposicions Àgora, Àmbits i Espai el Pati del consistori cambrilenc. Però la iniciativa d'exposar en un lloc com el Cafè Marro no se li hagués ocorregut mai de no ser per un cúmul de circumstàncies que ella mateixa li ha agradat explicar: de fet és la primera vegada que exposa en un lloc d'aquestes característiques; i com que feia un cert temps que no exposava i el propietari del Cafè és un conegut seu de tota la vida, que de tant en tant li proposava que accedís a exposar-hi, finalment ho va fer. Durant el temps que hi porten exhibides les seves obres, des del passat 15 de juny, ja ha pogut experimentar el fet que la seva pintura es difon vers un públic de vegades poc habituat a contemplar obres d'art. En paraules de la pròpia artista, "exposant aquí, la gent et pot arribar a conèixer més que si exposes en un lloc convencional". La mostra d'art s'allargarà fins al 15 d'agost.

La concepció que té l'artista de la pintura, és la d'alliberar tot allò que un porta a dintre, tant si són emocions positives com si són negatives. Gaudeix plenament la pintura quan pinta obres de dimensions molt grans. Principalment, predominen les obres de component abstracte i expressionista, mirant de relacionar-ho amb una temàtica entorn de la mar, enllaçada amb la música. La seva tècnica es basa en la utilització de les mans aplicades directament sobre la tela per tal de donar-hi les formes desitjades, o bé també recórrer a l'ús d'estris similars a rascletes, deixant de banda els pinzells. Sovint hi enganxa coses que li suggereixen petits records, com ara petxines incrustades...

De totes les obres que hi ha exposades, n'hi ha dues que criden especialment l'atenció, estan fetes i pensades expressament pel lloc on han de ser exposades. Els colors blaus són els que més hi predominen, això és degut a què la font d'inspiració d'aquestes obres fou Cambrils, tant de dia com de nit. De fet, n'hi ha algunes que incorporen una selecció de colors com ara perlats, nacrats, daurats, que ajuden a donar una sensació de volum a l'obra. Aquest hivern passat va estar formant-se i treballant amb noves tècniques de color, cosa que l'ha ajudat molt, remarcava l'artista.

Com a projectes de futur, està preparant l'exposició que farà el proper mes de novembre a La Torre Vella de Salou; un cop acabada, intentarà moure fils per poder portar-la a Cambrils.

Comenta aquest article