Cultura

El professor cambrilenc Pere Joan Ferrando aconsegueix la càtedra de psicometria

Per Berta Ruiz

 
 
A dalt, Pere Joan Ferrando a la seu de Revista Cambrils. A sota, en el moment de rebre la càtedra en psicometria de la Universitat Rovira i Virgili.
El professor cambrilenc Pere Joan Ferrando Piera, de 49 anys d'edat, ha aconseguit recentment la càtedra de psicometria de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Professor des de l'any 1988

El cambrilenc va estudiar psicologia a la Universitat de Tarragona –quan encara era dependència de la Universitat de Barcelona– i des de l'any 1988 hi treballa com a professor en aquesta facultat. Des de l'any 1991 és professor titular, i enguany ha superat l'oposició per ser catedràtic en psicometria. Tal i com ha explicat Pere Joan Ferrando a Revista Cambrils Diari Digital, "vaig fer una oposició davant d'un tribunal, gràcies a un concurs obert. Només em vaig presentar jo i vaig guanyar aquesta plaça. Estic content, perquè a la nostra facultat no havia sortit cap càtedra des de feia 11 anys".

Catedràtic en psicometria

Cal destacar que la psicometria és "l'estadística aplicada a la psicologia", tal i com va comentar Ferrando. És una branca de la psicologia dedicada a mesurar les capacitats mentals, el nivell de coneixements, els trets de la personalitat o els estats d'actitud.

Comenta aquest article