Societat

La pianista Laia Masramon actua a la Cripta de l'Ermita davant d'un nombrós públic

Per Gerard Ballester

La pianista Laia Masramon va oferir un concert a la Cripta emmarcat en el Festival de Música

Ahir a la nit la protagonista fou la pianista Laia Masramon, que va actuar davant del nombrós públic que omplia una Cripta de l'Ermita plena a vessar. El concert d'ahir va ser el segon que oferix el Festival Internacional de Música de Cambrils, el preu de les entrades per accedir-hi era de 15€.

Laia Masramon és nascuda a Santpedor (Bages) i s'inicià a la música als 6 anys. Amb només 15 anys ja va ser escollida per tocar com a solista amb l'OBC, fet que ha repetit en tres ocasions més. Ha tocat juntament amb orquestres com la "Prague Philharmonie Orchestra", "Musikè Ensemble", l'Orquestra Nacional d'Espanya, entre d'altres. Convidada a diversos festivals internacionals, ha actuat a diversos auditoris arreu d'Espanya, França, Portugal, Anglaterra, Alemanya, Bèlgica, Tunísia i Colòmbia. Tanmateix, ha estat guardonada en diversos concursos, el 2004 Sa Majestat la Reina Sofía li va entregar els diplomes de "alumna més distingida" (tant de la Càtedra de Piano com de la Càtedra de Música de Cambra) de la "Escuela Superior Reina Sofía", i l’Ajuntament de Barcelona li concedí la Menció Especial del "Premi Ciutat de Barcelona 2004".

El programa interpretat anit oferia tot un seguit d'obres de Haydn, Beethoven i Chopin. La primera part s'encetà amb la interpretació d'unes Variacions en fa menor de Haydn, seguidament li varen seguir els dos moviments que componien la Sonata en mi menor op.90 de Beethoven. Per tancar la primera part del concert, va tocar una Fantasia en sol menor, op.77, amb algun fragment més contundent, en comparació amb les obres anteriors, que segurament va fer sobresaltar algun assistent desprevingut. La segona part era tota d'obres de Chopin, molt més calmades i delicades. En tot moment va mostrar una interpretació apassionada al tocar els dos Nocturns i les quatre Mazurques, op. 30. Finalment, per tal de finalitzar el concert amb molt bones sensacions, va tancar amb la brillant Fantasia en fa menor, op.49. Va acabar tocant un parell de bisos veient els incansables aplaudiments del públic assistent.

Comenta aquest article