Esports

Ivan Cervantes es proclama campió d’Espanya d’enduro 2 i guanya l’Enduro Indoor de Barcelona

Per Cristina Sierra

Ivan Cervantes en un moment de l’Indoor Barcelona
No podia haver acabat millor la temporada per al pilot cambrilenc. Després del mundial d’enduro 1 i de l’scratx nacional, Cervantes ha completat aquest any d’èxits amb la victòria del campionat d’Espanya d’enduro 2 i del desitjat Enduro Indoor de Barcelona. Sens dubte, una temporada inoblidable per al cambrilenc, que acaba amb una visita als Estats Units per córrer un Indoor a Las Vegas i fer unes classes a Xile.

Nacional d’Enduro 2

L’última prova del nacional va tenir lloc a Cúllar (Granada) el 29 i 30 d’octubre. Només li faltaven uns punts per proclamar-se campió d’Espanya d’Enduro 450 cc i amb un vuitè lloc ja en tenia prou per guanyar. El cambrilenc va fer una cursa digna d’un campió del món i va quedar primer. A la primera volta, Cervantes ja es va col·locar primer i aleshores la diferència amb el segon no va parar d’incrementar, facilitant així la victòria. El pilot va admetre que va ser una cursa còmoda i va afirmar que estava molt content amb aquest triplet històric que havia aconseguit i que ho intentaria repetir l’any vinent.

Enduro Indoor de Barcelona

El diumenge 13 de novembre es va celebrar al Palau Sant Jordi de Barcelona l’Enduro Indoor. En aquest acte, el pilot cambrilenc va rebre un calorós homenatge per haver guanyat el mundial d’enduro i les grades estaven plenes de cambrilencs, membres del seu equip i gent que el coneixia per haver guanyat el mundial. En tot moment, es va poder veure un Ivan Cervantes emocionat i agraït per la rebuda de la gent i no parava de fer gestos dirigits a les grades.

El campionat consistia a triar els tres millors pilots de cada categoria d’enduro i per fer això es feien quatre curses de tres voltes per cada categoria i, finalment, quan ja s’havia procedit a la selecció dels pilots, se celebrava la final. Cervantes corria en la categoria d’enduro 1 i portava el número 1. En les quatre curses anteriors a la gran final es va poder veure un Cervantes imparable, va guanyar les quatre proves amb un avantatge increïble envers els altres i amb una tècnica difícil d’explicar.

Ja a la gran final es van començar a evidenciar els nervis de les grades, només es feien quatre voltes i tothom animava Cervantes. El pilot cambrilenc es va col·locar segon, però quan faltaven dues voltes per a la final va aconseguir la primera posició i va començar a distanciar-se considerablement del seu rival, proclamant-se així guanyador absolut d’aquesta prova que tant desitjava. El primer que va fer quan es va veure campió va ser posar-se a plorar de l’emoció i dedicar el triomf especialment al seu pare, a la seva família, als seus amics i a totes les persones que l’han animat al llarg dels anys. Sens dubte, aquell dia Cervantes va deixar un espectacle increïble, un recital que va deixar més d’un amb la boca oberta i que va servir per comprovar que el pilot cambrilenc està en un dels seus millor moments professionals.

Comenta aquest article