Cultura

Les Structures Musicals i el Coro Hondore enceten el 35è Festival Internacional de Música

Per Lluís Rovira i Barenys, Raquel Samaniego

Les activitats de les Structures Musicals han estat la novetat d'enguany. El laberint sonor i els diferents instruments gegants es van ubicar a la plaça de Mossèn Batalla durant la tarda de dissabte

El Festival Internacional de Música de 2009 va fer la seva estrena, el passat dissabte 25 de juliol, d'una manera diferent. La plaça de Mossèn Batalla es va convertir en un gran escenari en el que els més petits van poder crear la seva pròpia música gràcies a unes grans estructures que emetien diferents sons. També, al centre de la plaça, es va ubicar un laberint ple d'objectes musicals del que els petits no volien sortir. Aquesta activitat, que es va muntar des de les 18 fins les 21 hores, es va realitzar gràcies als instruments gegants d'Etienne Favre i va ser tota una atracció per a la gentada que hi havia en aquella hora pels carrers del port de Cambrils.

Primer concert

A la nit els protagonistes van ser els integrants del Coro Hondore, una coral de Gipuzkoa especialitzada en la interpretació de música religiosa, que van interpretar obres de Fauré, Morten Lauridsen, Maurice Ravel i Josep Vila i Casañas.
L'escenari d'aquest primer concert va ser l'església parroquial de Sant Pere que va enregistrar una fluixa entrada
.

Avui, el Petit Festival amb Forvmbrass
 
El quintet de metall “Forvmbrass” arriba avui a Cambrils, a les 22 hores, al Parc del Nou Cambrils per iniciar el Petit Festival. Els dos concerts que integren aquest Petit Festival són gratuïts.
Forumbrass va néixer l’any 2002, fruit de la iniciativa de cinc joves músics de la demarcació de Tarragona, amb l’ànim de fer música de cambra i intentar investigar més sobre el quintet de metall i poder difondre la música d’aquesta formació de cambra. Des de la seva formació el quintet ha fet concerts arreu de Catalunya, Aragó i València.

Preus ajustats


L'organització del Festival ha posat a la venda 6.000 entrades pels concerts d'enguany a uns preus, segons va comentar el regidor de Cultura, Joan Recasens, durant la presentació del Festival, "molt ajustats". Els preus oscil·len entre els 10 euros que val l'entrada per l'espectacle Papanotes als 40-45 euros del de Los Vivancos. Les entrades es podran comprar a través de Servicaixa, a l'oficina del Patronat de Turisme i a la taquilla de cada concert des d'una hora abans de l'inici.

El Coro Handore en un moment de la seca actuació a l'església parroquial de Sant Pere, el passat dissabte a la nit

Comenta aquest article