Cultura

Aquest dissabte comença el 35è Festival Internacional de Música amb el Coro Hondore

Per Redacció

 
 
A dalt, la formació guipuscoana Coro Honcore, que actuarà a la Parròquia de Sant Pere dissabte. A sota, Forvmbrass, que iniciaran dilluns el Petit Festival.
Demà dissabte, 25 de juliol, comença la 35ena edició del Festival Internacional de Música de Cambrils, un festival carregat d’actuacions musicals en el que es podran escoltar diferents estils musicals. L’inici del Festival serà a càrrec de les Structures Musicals i el Laberint sonor, a la plaça Mossèn Joan Batalla, de les 18 a les 21 hores, on petits i grans podran crear la seva pròpia música. Aquesta activitat estarà formada per instruments gegants d’Etienne Favre. És una exposició musical festiva, que permet el descobriment d’un univers màgic i grandiós on tot és música i harmonia.

El Coro Hondore, demà a les 22 hores

Per als més grans l'espectacle començarà a les 22 hores a la Parròquia de Sant Pere amb el Coro Hondore, a un preu de 15 euros. Aquest conjunt es va crear a finals del 1996 com a resposta a les inquietuds d’un grup d’amics i membres de diferents agrupacions corals de Guipúscoa, i amb el desig d’aprofundir en les possibilitats que ofereix la música coral. El nucli fonamental dels primers cantors prové de la Coral San Ignacio, filial de l’Orfeón Donostiarra, cor que fins al desembre de 1996 va ser dirigit per Jesús M. Unanue, actual director de Hondore.
 
Es tracta d’un cor amb una dinàmica de treball particular, condicionada en ocasions per compromisos de cada un dels cantors amb les respectives agrupacions, però unides amb un objectiu comú: el gust per cantar i l’autosatisfacció en la música. En aquest sentit, tant la motivació com l’objectiu de Hondore coincideixen en la qualitat, adequant els programes a interpretar amb els marcs i els llocs on actua, respectant els contextos artístics i històrics en què s’emmarca cada una de les actuacions.
 
Fruit d’aquesta filosofia i del bon fer del cor, Hondore ha estat convidat a participar en prestigiosos festivals com la Quincena Musical de San Sebastià (1997, 1998, 2000, 2005, 2006, 2008), Semana de Música y Polifonía Sacra de Segovia (1997), Festivales de Música de Nájera (2001), Ciclo de Música Barroca “Barroko Aire” de Ordizia (2004), Guipúzcoa, Encuentro Coral Internacional de Torrevieja, Alicante (2005), Festival Internacional de Música Camino de Santiago (2005),  Ciclo de Música Sacra de Hondarribia (2007), etc…
 
El repertori és ampli i variat, amb diferents estils i èpoques, si bé, està especialitzat en la interpretació de música religiosa. En aquest sentit, s’inclina cap a la interpretació d’aquells autors o composicions que, per la seva complexitat, resulten menys programats en els concerts de música coral, como són M.Cardoso, V.Goicoechea, H.Howells, C.Monteverdi, N.Gombert, M.A.Charpentier, etc.

El dilluns, el Petit Festival amb Forvmbrass
 
El quintet de metall “Forvmbrass” arribarà a Cambrils el dilluns 27, a les 22 hores, al Parc del Nou Cambrils per iniciar el Petit Festival, que serà gratuït. Aquesta formació va néixer l’any 2002, fruit de la iniciativa de cinc joves músics de la província de Tarragona, amb l’ànim de fer música de cambra i intentar investigar més sobre el quintet de metall i poder difondre la música d’aquesta formació de cambra. Des de la seva formació el quintet ha fet concerts arreu de Catalunya, Aragó i València.
 
Ha participat en cursos de música de cambra impartits per quintets de metall de prestigi com Spanish brass “Luur metall” i el Vienna Brass, amb qui han compartit escenari en concert. Han participat en esdeveniments com el Cicle de Música de Cambra d’Hivern de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Cicle de Música als Castells de Catalunya, Cicle de Tardor de Cervera, Cicle de Cambra a Sant Carles de la Ràpita, la inauguració del Festival Internacional de Música de Tarragona, entre altres.

En els seus concerts s’interpreten obres de diferents estils musicals, des del Renaixement fins a la música contemporània, amb obres compostes també per aquest quintet, com Forvmbrass del compositor Joan Bta. Meseguer, o Icfalsons del compositor Antoni Alburquerque.

Comenta aquest article