Cultura

El violinista Juan Krakenberger i el seu jove alumne, David Pla, ofereixen un concertino al Cafè Marro

Per Raquel Samaniego

David Pla, de 12 anys, i Juan Krakenberger, de 84, van oferir ahir un concertino de violins

Joventut i experiència es van unir ahir en un sol concepte gràcies al concertino que Juan Krakenberger, de 84 anys, i el seu alumne David Pla, de 12, van oferir ahir a les 9 del vespre al Marro Cafè Art. Continuant amb la tradicional aposta per la cultura que caracteritza a aquest local cambrilenc, ahir es fusionaven dos grans violinistes per interpretar obres de Béla Bartók, concretament els seus primers sis duos per a violins; i de Jacques Féréol Mazas, amb el primer 'Movimiento (andantino) op.' per a dos violins.

Krakenberger és un gran mestre de la música, nascut a Alemanya però resident a Madrid. No sap dir quants són els anys que ha estiuejat a Cambrils. Cal esmentar, però, que enguany el Festival Internacional de Música compleix 35 anys i ell va formar part d'un conjunt musical que va tocar en nombroses ocasions a partir de la segona edició del festival. Amb una excel·lent trajectòria musical a les esquenes, a partir del setembre encapçalarà un curs de pedagogia a l'Escola Superior de Música Reina Sofía. A més, també és l'encarregat de redactar les crítiques musicals del Festival cambrilenc en una pàgina web especialitzada.

Actualment ja té en ment deixar de costat la seva vocació de tocar en públic, degut al cansament i als anys —segons diu—, però el que no li passa pel cap és deixar de formar a joves aspirants. D'això n'està traient profit David Pla, de 12 anys, que toca durant la seva etapa escolar a l'Escolania de Montserrat. Durant les vacances d'estiu, i des de ja fa tres anys, Pla aprèn una mica més cada dia del coneixement de Krakenberger. El jove barceloní el defineix com "una gran persona i que sap ensenyar molt bé". En un futur —manifesta David— vol ser violinista, tot i que l'expert, en clau d'humor, ja l'advertia ahir de que es necessiten més de 10.000 hores d'aprenentatge.

Comenta aquest article