Cultura

La Coral Verge del Camí participa en una producció del “Magnificat” de Bach

Per Marcel Blàzquez

Actuació del quartet Sixters al cicle de concerts que organitza cada any la Coral Verge del Camí
El proper 18 de desembre la Coral Verge del Camí oferirà el tradicional concert de Nadal que aquest any consistirà en la realització d’un programa monogràfic sobre Bach, amb dues de les obres més emblemàtiques del repertori nadalenc: la primera cantata de l’Oratori de Nadal i el popular Magnificat en Re major. Aquest és un muntatge que la Coral ha realitzat conjuntament amb el Cor Ciutat de Tarragona i l’orquestra Camerata XXI i que constarà d’una massa coral i instrumental de més de 130 persones a l’escenari i quatre solistes. La direcció anirà a càrrec de Tobias Gossmann i l’estrena del muntatge tindrà lloc el proper 17 de desembre al Palau de Fires i Congressos de Tarragona. El concert també es prodrà escoltar el dia 6 de gener al Teatre Fortuny de Reus i el dia 22 de gener a la ciutat de Valls.

Una obra ambiciosa

La Coral Verge del Camí afronta com un repte la preparació d’una obra del nivell d’exigència que suposa el repertori d’aquesta producció en la qual ja hi porten força temps treballant. El Magnificat és una obra ambiciosa, però la coral cambrilenca ha pretès oferir enguany un majestuós i espectacular Concert de Nadal que necessitarà, fins i tot, d’un muntatge especial a l’ermita de la Mare de Déu del Camí per encabir-hi tots els participants en la posada en escena.

Concurs de nadales

A l’agenda intensa que presenta la Coral, cal afegir-hi la participació al Primer Concurs de Nadales de Port Aventura el proper 7 de gener. La Coral ha estat seleccionada a participar-hi després de presentar-hi una maqueta amb un recull de les nadales que la Coral té en el repertori. La Coral té també els compromisos habituals del mes de desembre amb la participació a la missa major de la Festa Major de la Immaculada el dia 8, l’Homenatge del Setge de Cambrils el diumenge 11 i la missa del gall el dia 24.

§ Comença el cicle de concerts 2005 organitzat per la Coral Verge del Camí§

El passat 20 de novembre es va iniciar el cicle de concerts que organitza cada any per la Coral Verge del Camí i que va inaugurar enguany el quartet Sixters, que van oferir un repertori d’espirituals negres, gospel i estàndards anglesos i americans. Aquests concerts es realitzen a l’ermita de la Mare de Déu del Camí. El 4 de desembre està programat el concert del Coro de la Universidad de Valladolid, a les 8 de la tarda, i a la mateixa hora el diumenge 11 de desembre actuaran els cors Mos Cantars i Cor Tempus que presentaran el Requiem Op. 9 de Duruflé, amb tres solistes i sota la direcció de Xavier Pastrana. En aquest darrer concert es podran fer aportacions per a la Marató de TV3.

Comenta aquest article