Cultura

Fernando Sarasa: "L'espectacle ha creat una expectació que mai havia tingut la Coral amb un concert"

Per Berta Ruiz

Els integrants de la Coral Verge del Camí en el primer dels dos concerts que van oferir a la cripta de l'Ermita sota el títol "Cors d'Òpera"

L'estrena del muntatge musical de producció pròpia "Cors d'Òpera" de la Coral Verge del Camí va resultar un èxit rotund per a la coral cambrilenca en les seves dues úniques sessions interpretades a la Cripta de l'Ermita els dies 12 i 19 de juliol, en el marc del Cicle de Concerts de Primavera. En els dos concerts programats, la Cripta va quedar-se petita i es va esgotar l'aforament de gairebé 200 persones. Fins i tot, molta gent va quedar-se fora i no va poder gaudir d'aquest gran espectacle musical.

"L'espectacle ha creat una expectació que mai havia tingut la Coral amb un concert"

El president de la Coral Verge del Camí –Fernando Sarasa– ha volgut fer balanç a Revista Cambrils Diari Digital d'aquest gran èxit assolit i de la gran expectació aconseguida amb aquest nou espectacle musical. Segons va comentar Fernando Sarasa, "la veritat és que ha estat una sorpresa molt agradable, però també ha estat una feinada de moltes persones. L'espectacle ha creat una expectació que mai havia tingut la Coral amb un concert. El primer dia vam omplir, i el segon dia de concert tampoc hi va haver entrades a la venda". Fernando Sarasa també va dir, "aprofito per demanar disculpes, perquè hi va haver molta gent que no hi va poder entrar. Des de l'entitat ens sap molt de greu, perquè alguns familiars de primer ordre dels cantaires tampoc van poder entrar al concert".
Sobre la gran expectació assolida, el president de la Coral Verge del Camí es va mostrar molt content i satisfet i va destacar el gran treball realitzat per totes les persones involucrades en aquest projecte, especialment gràcies a la direcció musical de Núria Ortoneda i la direcció escènica d'Iban Beltrán, tot i que Sarasa va voler remarcar que, "l'èxit ha estat un treball de tots, tot i que no ens ho pensàvem. Quan fas la feina sempre pots tenir més sort o més encert, i aquesta vegada ens ha tocat assaborir una mica l'èxit, però darrere hi ha una gran feinada".

Un possible tercer concert

Sobre la possibilitat d'interpretar un tercer concert a Cambrils, Fernando Sarasa va comentar que, "molta gent ens ha demanat a veure si podíem fer un tercer concert. Durant l'estiu no podem ni creiem que sigui oportú, perquè aquesta mateixa setmana ja comença el Festival Internacional de Música que també programa algun concert a la Cripta de l'Ermita". No obstant, tal i com va afegir Sarasa, "no descartem poder oferir un tercer concert, perquè ens ha sorgit la possibilitat –encara no confirmada– de fer un altre concert fora de Cambrils. Quan es prepari aquest concert, si finalment es fa, aleshores es repetiria un altre concert a Cambrils, de cara a la tardor. Fer tot el muntatge per només un dia és una mica complicat. Si ens surt alguna altra actuació del "Cors d'Òpera" intentaríem fer-ho a Cambrils, perquè calculem que amb tota la gent que es va quedar sense veure-ho es podria haver omplert un altre dia".

Consolidar una programació regular a la Cripta

D'altra banda, el president de la Coral Verge del Camí, també va fer un balanç molt positiu del Cicle de Concerts de Primavera, engegat el mes de juny i que es va cloure el passat diumenge amb la darrera actuació de la Coral Verge del Camí.
Segons va dir Sarasa, "estem molt contents per l'assistència de públic, perquè dels cinc dies, en tres vam exhaurir les localitats. A poc a poc, l'objectiu és aconseguir una programació regular a la Cripta, ja que aquest és un dels objectius de l'entitat juntament amb l'Ajuntament. Volem aconseguir una programació regular i estable durant tot l'any". De fet, de cara a la tardor també es programarà un altre cicle de concerts.

La Coral Verge del Camí està dirigida per la cambrilenca Núria Ortoneda

Comenta aquest article