Societat

El port viu la festa de la Mare de Déu del Carme amb una multitudinària processó per terra i per mar

Per Berta Ruiz

Un moment de la processó, en el tram final del recorregut pels carrers del port

La festa de la Mare de Déu del Carme pels carrers del port de Cambrils va tornar a aplegar ahir a la tarda, un gran nombre de públic i curiosos que no es van voler perdre la tradicional processó de la imatge –patrona del pescadors– per terra i per mar.

Gairebé a les set de la tarda, es va iniciar el seguici des de la plaça de l'Església després de la missa en honor a la Mare de Déu del Carme i després de l'actuació del Cor de Sant Pere, que va interpretar un parell de cançons a les escales de l'església davant de la imatge.

Una processó molt popular

Els integrants del Cop de Cap eren els que obrien la comitiva al ritme dels seus tambors, seguits d'una àmplia representació dels Vogadors Vent d'Estrop de Cambrils que duien alçats els seus rems. Darrere dels Vogadors, una nombrosa representació de nens petits i les seves mares tots ells vestits amb la vestimenta tradicional dels pescadors. A continuació, la imatge de la verge amb els seus portadors, i darrere tota la comitiva d'autoritats municipal, i tancant el seguici la música de la Cobla Reus Jove. La processó va passar pel carrer del Carme, per un tram del carrer de Sant Pere i va enfilar tot el passeig de la façana marítima, on va ser seguida per un nombrós públic fins arribar a la rotonda de davant del Patronat de Turisme.

Un cop arribats al port pesquer, la comitiva es va dirigir a les barques per tal d'embarcar-se. Els portadors van pujar la imatge de la verge dalt de la barca "Malla Primera" i es va iniciar la processó per mar, en la qual, com cada any hi van participar un bon nombre d'embarcacions de tot tipus. Després de la processó pel mar, la comitiva va tornar fins a la plaça de l'església, on els portadors van fer el darrer tram de genolls davant de la porta.

Enguany, la Confraria de la Mare de Déu del Carme, ha tornat a posar a la venda uns estendards amb la imatge de la verge, que es van poder veure penjats als balcons i finestres de diferents cases del port.

Altres actes festius

Els actes de la Festa de la Mare de Déu del Carme es van complementar, el dia abans, amb la cantada d'havaneres amb els grups Les Veus del Mar i Cavall Bernat, a la platja del Regueral. Ahir al matí, a la Llotja de Pescadors, es va fer la sardinada popular a càrrec de la Confraria de Pescadors i a la nit, com a cloenda de la festa, hi va haver una ballada de sardanes al Parc del Pescador amb la cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils.

D'altra banda, tant dimecres com dijous es va instal·lar a la façana marítima del port el Mercat del Mar, amb productes artesanals mariners.

Comenta aquest article