Societat

Cambrils es converteix en un referent dins el món del “tuning”

Per Franc Prats

La plaça de l’Ajuntament es va convertir en un aparador de cotxes personalitzats
Cambrils s’ha convertit en un referent dins el món del tuning amb la massiva afluència de participants a la I Concentració Megatuning de Cambrils, que va tenir lloc el passat 30 d’octubre a la plaça de l’Ajuntament. Un total de 194 cotxes van participar en aquesta concentració organitzada pel programa Megamusic de Ràdio Cambrils.

Èxit rotund

Els organitzadors van quedar astorats quan a mig matí van veure que els participants ja eren més de cent. Segons manifesten, la previsió que havien fet era d’uns 100 o 120 cotxes màxim. “No paraven d’entrar cotxes i ens vam quedar curts de tot: de begudes, d’entrepans... Era increïble” manifesta Joan Ferrer, un dels organitzadors i el més veterà del programa Megamusic. Els organitzadors, d’altra banda, calculen que al llarg del dia van passar per la plaça de l’Ajuntament més de 6.000 persones per veure de prop aquestes mostres d’art en moviment.

La idea

La idea d’organitzar una concentració de cotxes tuning a Cambrils va sorgir d’un dels integrants d’aquest equip de ràdio, Jordi Pujals, aficionat al “tuning” i que ha participat en diverses concentracions, on ha obtingut diversos premis, el més important dels quals va ser el de millor il·luminació a la concentració de Montmeló (la més important a nivell espanyol), com es reflectia a l’edició de gener d’enguany de Revista Cambrils. No obstant, aquesta no era la primera vegada que l’equip de Megamusic organitzava una festa amb els cotxes tuning com a protagonistes. En la passada edició de la Fira de Cambrils, aquest darrer maig, van fer la Festa Megamusic, en què, a més de sessions de DJ, es va fer una exhibició de cotxes tuning.

Els premis

Es van concedir moltíssims premis, tant en l’apartat de tuning (de la personalització pròpiament), com en el d’àudio (dels equips de so). Així hi havia premis a la millor pintura, a la millor aerografia, al millor portaequipatges, a la llanta més grossa o al tub d’escapament més sorollós, a més de diversos top (un rànquing 
Part dels integrants de “Megamusic” i col·laboradors en la I Concentració Megatuning de Cambrils
dels millors en una especialitat) com un top 15 als exteriors o un top 10 als interiors. Entre aquests top hi havia el top 3 show car, que vindria a ser el premi absolut als tres millors cotxes, en què el primer premi va ser per a un Mazda de color blanc d’un taller de Tarragona.

El futur

Entusiasmats per l’èxit d’aquesta primera edició, els organitzadors ja es plantegen fer una nova concentració l’any vinent. Per això contemplen la possibilitat de tornar-ho a fer al pàrquing de l’Ajuntament i ampliar l’espai aprofitant zones annexes com el pàrquing del Palau d’Esports, el carrer de la Policia Local i el pàrquing de darrere de l’Ajuntament. En tot cas, per a l’organització esperen poder continuar comptant amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils i dels comerços cambrilencs, “als quals els donem les gràcies i sense els quals no hauríem pogut fer-ho”.

Un referent

Fins ara la concentració més important de cotxes tuning que es fa a l’Estat espanyol és la de Montmeló, “és on van més cotxes, hi poden haver 1.400 cotxes, i es podria equiparar a un campionat d’Espanya”, diu Jordi Pujals, que a més de formar part de l’organització de la concentració de Cambrils, hi va fer de jurat en la categoria de tuning. A nivell català, l’altra concentració és la de Tarragona. “A la de Tarragona hi van anar 180 cotxes, però d’aquests 180 ja n’hi havia 80 que anaven només a àudio. Aquí, només de tuning en teníem molts més”; així que, en criteris numèrics, la concentració de Cambrils podria ser el referent a nivell català, “podríem parlar de campionat de Catalunya”, afegeix Jordi Pujals.

§ “Megamusic”§

El programa de música Megamusic de Ràdio Cambrils fa vuit anys que està en antena. El membre més veterà és Joan Ferrer, que dirigeix i presenta el programa, a qui amb el temps s’hi ha anat afegint la resta dels actuals integrants de l’equip: Àlex Piqué, Mònica Puerto, Manolo Rubio, Míriam Lomba, Jordi Pujals, Agustí Espuny i Rocío Fijo. Aquest programa s’emet cada dimecres a la nit, de les 20.30 a les 22.30 hores. A més, el programa compta amb una pàgia web pròpia, on trobareu més fotos de la concentració, a més de seccions diverses com ara fòrums, una zona de descàrregues i altres.

Comenta aquest article