Informació general

La Policia Local destrueix 3.340 objectes procedents de la venda il·legal ambulant intervinguts en el darrer mes

Per Berta Ruiz

Més de 3.300 interceptats en el darrer mes van ser ahir transportats a la planta incineradora

La Policia Local de Cambrils va destruir ahir al matí un total 3.340 objectes incautats de la venda ambulant il·legal en el darrer mes, des de finals del passat mes de maig fins a finals del passat mes de juny. Com ja és habitual, els objectes es van llençar dins d'un camió i després van ser traslladats per Secomsa Cambrils fins a la planta incineradora de Sirusa a Constantí. Amb aquesta nova destrucció de material, al llarg d'aquest 2009 s'hauran realitzat un total de 89 incautacions amb un volum total d'objectes de 8.062. Unes xifres que estan per damunt de les de l'any 2008 durant el mateix període.

Un mes de juny molt eficaç

El cap de la Policia Local de Cambrils –Josep Muñoz– feia una valoració d'aquesta nova destrucció pública de material i comentava que dins dels magatzems policials encara queden més objectes intervinguts "que estan a disposició judicial, a l'espera que l'autoritat judicial autoritzi la seva destrucció o un altre tipus de sortida, per exemple poder regalar la roba a alguns ONG". Segons va afirmar Muñoz, "aquest mes de juny ha estat un dels més eficaços en quant a la incautació d'objectes, la majoria dels quals és roba, bosses de mà, ulleres i també CD i DVD. Però estem notant una gran davallada en a la venda de CD i DVD, donada la forta pressió que fem vers els delictes contra la propietat intel·lectual. El valor en mercat d'aquests objectes seria d'uns 18.000 euros, mentre que el valor dels 8.062 objectes destruïts al llarg d'aquest 2009 pujaria a uns 37.000 euros de valor en el mercat". El cap de la Policia Local també va reiterar que "seguim lluitant contra aquest fenomen. És un dels nostres objectius marcats. Sabem que és molt difícil d'eradicar, però intentarem reduir al màxim aquesta venda".

Increment d'efectius i reforç de la vigilància

Arribat l'estiu, el fenomen de la venda ambulant il·legal s'incrementa, sobretot als punts més calents que són la façana marítima del port i també la zona del Cap de Sant Pere, a tocar del terme municipal de Salou. Segons va detallar Muñoz, la plantilla de la Policia Local es veu reforçada amb la incorporació de 19 nous agents en pràctiques, un increment que, "ens permetrà prestar més serveis i de forma més eficaç i eficient". Muñoz també va reiterar que els "punts més calents" de la venda ambulant il·legal són el barri del port i la "frontera" amb el terme municipal amb Salou, ja que "la configuració urbanística d'aquella zona afavoreix la venda ambulant". Tal i com va dir el cap de la Policia Local, "des de primers d'aquest mes de juliol, hem destinat agents per reforçar la vigilància i també hem destinat la patrulla de costa que es desplaça en bicicleta. D'altra banda, la patrulla verda, també reforçarà la zona del litoral de ponent, on estem detectant un trasllat dels venedors donada la forta pressió que estem fent a la zona tocant a Salou".

Comenta aquest article