Informació general

El DNI ja s’expedeix a Cambrils

Per Franc Prats

Laura Forcadell, Joan Mas i Robert Benaiges en la inauguració de l’ampliació de l’OAC
El passat 7 de novembre, coincidint amb l’estrena del seu nou horari d’atenció, es va fer la inauguració davant la premsa de l’ampliació de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC). Robert Benaiges –alcalde de Cambrils–, Joan Mas –regidor d’Obres Públiques– i Laura Forcadell –responsable de l’OAC– van ser els encarregats de donar a conèixer a la premsa les noves instal·lacions i els nous serveis.

DNI a Cambrils

Un dels nous serveis que es tramitaran des de l’OAC és l’expedició del DNI, tant les renovacions com la primera expedició. Cada quinze dies, un equip de la Policia Nacional –cos que té la competència sobre aquesta matèria– es desplaçarà a Cambrils per atendre un màxim de 75 expedients. Des del passat 7 de novembre mateix, els ciutadans –tant cambrilencs com d’altres poblacions veïnes– ja van poder concertar una cita a través de l’OAC de Cambrils per gaudir d’aquest servei. Les cites es poden concertar tant a la mateixa OAC com per Internet o per telèfon. El dia de la cita, l’equip de la Policia Nacional estén un resguard del DNI a l’interessat i al cap de 40 dies ja pot passar a recollir el document d’identitat definitiu a les mateixes dependències de l’OAC.

Tant l’alcalde com Joan Mas consideren que aquest servei és molt necessari, perquè els centres d’expedició tant de Reus com de Tarragona estan col·lapsats. La iniciativa de tramitació del DNI a Cambrils, no obstant, no és pionera, recordem que ja fa uns quants anys s’havia ofert aquest servei des de l’Ajuntament. En aquella ocasió, i de forma bastant puntual, un equip de la Policia Nacional es traslladava a Cambrils durant un parell de dies i tramitava les renovacions del document d’identitat. L’experiència es va repetir dues o tres vegades en un període de 4 o 5 anys.

Altres serveis

En paraules de Joan Mas, la intenció de l’Ajuntament “és portar les administracions on viu el ciutadà; aquest és un pas molt important, però no s’acabarà aquí”. Amb aquestes paraules Mas es referia a la possibilitat de poder oferir a Cambrils d’altres tràmits d’altres administracions que ara s’han de fer fora. Però la descentralització de serveis no s’acaba aquí, la intenció, segons Joan Mas, és que a la llarga els serveis que s’ofereixen actualment a l’OAC, i que representen entre un 80% i un 90% del total de tràmits que es poden fer a l’Ajuntament, es descentralitzin i es puguin oferir també als barris a través dels centres cívics. Així, als centres cívics de les Basses i de Vilafortuny ja es contempla la instal·lació d’aquest servei.

Una guia de serveis

D’altra banda, Joan Mas va anunciar que properament s’editarà una guia de serveis de Cambrils en què hi haurà tota la informació de la ciutat i que s’oferirà als nous ciutadans en el mateix moment d’empadronar-se.

§ L’ampliació de l’OAC§

Les instal·lacions de l’OAC després de l’ampliació ocupen gran part dels baixos de l’ala esquerra de l’Ajuntament. Amb aquesta ampliació s’ha millorat l’espai d’espera, per a la qual cosa s’ha creat una zona dotada amb cadires còmodes, i l’espai d’atenció, que s’ha dotat amb més taules. D’altra banda, s’han implantat taules d’atenció telefònica independents de les d’atenció presencial. Les noves instal·lacions, a més, compten amb una sala de reunions on es podran atendre grups de ciutadans –com ara associacions de veïns– que s’hagin de reunir amb els tècnics o els representants municipals. El personal d’atenció ha passat de 6 a 13 persones i l’horari d’atenció també s’ha ampliat. Aquest nou horari és de dilluns a dijous de les 8.30 a les 18.30 hores ininterrompudament, i els divendres de les 8.30 a les 14 hores.

Comenta aquest article