Informació general

L'Ajuntament i el Consell Comarcal signen un conveni per controlar la venda de productes de consum perillosos

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta: Josep Muñoz, Robert Benaiges, Josep Masdeu i Laura Forcadell, ahir durant la signatura del conveni

L'Ajuntament de Cambrils i el Consell Comarcal del Baix Camp van formalitzar ahir la signatura d'un conveni de col·laboració per controlar la venda de productes de consum perillosos. Aquest acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el president del Consell Comarcal del Baix Camp –Josep Masdeu–, la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell– i el Cap de la Policia Local de Cambrils, Josep Muñoz.

Control dels productes perillosos

L'objectiu d'aquest conveni, tal i com van afirmar ahir ambdues parts signants, és crear un sistema de col·laboració permanent entre les dues administracions per tal de controlar i inspeccionar els comerços que puguin tenir productes alertats com a perillosos. Així doncs, tant la Policia Local de Cambrils com l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor del Consell Comarcal del Baix Camp realitzaran diferents campanyes per tal d'inspeccionar i comprovar el correcte funcionament de les activitats comercials que es duguin a terme en el teixit comercial cambrilenc. Arran d'aquestes inspeccions, es comissaran o es destruiran aquells productes que no compleixin amb la normativa i que suposin un perill per a la salut de les persones consumidores, tal i com va apuntar ahir Josep Masdeu.

Col·laboració entre les dues administracions

Sobre aquest tema, Robert Benaiges va manifestar que és molt important engegar aquest treball conjunt entre ambdues administracions per tal de controlar possibles situacions "d'alarma" arran de la distribució de productes nocius per a la salut o de caire il·legal. Per la seva part, Josep Masdeu també es va mostrar satisfet d'aquest compromís entre Cambrils i el Consell Comarcal del Baix Camp, per tal d'informar i garantir els drets dels consumidors fent complir la normativa. Masdeu també va destacar que Cambrils, actualment compta amb una estructura comercial molt important, fet que fa necessària "aquesta col·laboració per millorar el servei al ciutadans".

Les inspeccions les realitzarà la Policia Local de Cambrils que comunicarà al Consell Comarcal qualsevol incidència ja que aquest organisme és qui en té la competència. Les intervencions en els establiments podran venir donades arran d'una denúncia, d'una inspecció o a través de la detecció de partides de productes nocius o il·legals.

Comenta aquest article