Informació general

Les barques d'arrossegament van capturar ahir 10 tones de peix, primer dia d'activitat després de la veda

Per Raquel Samaniego

Arribada a port de les barques d'arrossegament, ahir a la tarda

Fins a 10 tones de peix van capturar ahir les 23 barques d'arrossegament que van iniciar la seva activitat pesquera després d'una l'aturada biològica de dos mesos, que es realitza anualment. Les xifres es mantenen semblants a les de l'any passat, segons ha assegurat a Revista Cambrils Diari Digital el secretari de la Confraria de Pescadors —Xavier Domènech—: "Ahir, que va ser el primer dia de pesca, es va pescar molt peix blau, com el seitó, i també pelaies, pops o peix pelut". Pel que fa al lluç, el cambrilenc assegura que les captures d'ahir van ser la meitat menys que l'any passat, però que és precisament això el que està dins la normalitat, "ja que el 2008 va ser una pesca extraordinària de lluç el primer dia, més que mai".

Aquesta temporada de pesca la preveuen sense gaires canvis respecte l'any passat. Segons explica Domènech, "hi ha espècies de peix que sorprenen un any amb grans captures i espècies que et sorprenen una altra temporada. Això es deu a raons que ben bé no es coneixen, però en les que pot influir la climatologia o els temporals".

Un possible bon any pel calamar

El secretari va posar com a exemple el calamar, que enguany ja s'ha començat a pescar quan habitualment apareix a l'agost o al setembre. Un altre dels pescadors que ahir tornava a la rutina era Carles Rom, que explicava les seves primeres impressions: "L'any passat es van pescar moltes cananes, i ahir, però, no se'n va pescar ni una. Sembla ser que el lluç es mantindrà i que l'agost serà un bon any pel calamar, perquè ja se n'han pescat".

El preu del lluç serà una mica més car, ha assegurat Domènech, ja que l'any 2008 es va pescar molt més d'aquest peix. Tot i així, les altres espècies mantindran els seus preus.

Comenta aquest article